Nieuwe rotonde in Holtenbroek

Foto van auteur

Op het kruispunt Mozartlaan-Obrechtstraat komt in 2007 een rotonde. De nieuwe infrastructuur bij de nieuwbouw van het Deltion College in Holtenbroek wordt versneld aangelegd, omdat het werk komend jaar efficiënt kan worden gecombineerd met de bouwwerkzaamheden van Deltion.

Naast de nieuwe rotonde wordt de Mozartlaan anders ingericht, met onder meer bushalteperrons en een vrijliggend fietspad. De investeringen zijn nodig om de bereikbaarheid van Holtenbroek en de veiligheid voor weggebruikers op peil te houden.

Vanwege de huidige werkzaamheden van Deltion is er een tijdelijke ventweg aangelegd. Door die ventweg ook te gebruiken bij de aanleg van de rotonde, wordt voorkomen dat er later overlastgevende omleidingen door de wijk nodig zijn. Bovendien bespaart deze combinatie van werkzaamheden veel geld.

De werkzaamheden kosten 780.000 euro (exclusief BTW). Omdat het geld eerder nodig is, dan aanvankelijk gedacht, is er een speciale constructie voor de financiering gezocht. Daarnaast wordt gekeken of de provincie en Deltion financieel kunnen bijdragen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Nieuwe rotonde in Holtenbroek”

  1. Ik ben niet zo’n voorstander van de rotondemania. Hier is het wel okay, maar meestal doen ze ook rotondes op grotere wegen buiten de bebouwde kom, en daar zijn ze niet voor geschikt, tenzij je weer zo’n verkeersplein aanlegt. Moet je eens op Google Earth bij de nieuwe Amersfoortse wijk Vathorst kijken naar de rondweg. De ene na de andere rotonde… :-

Reacties zijn gesloten.