Treinverkeer rond Zwolle komt weer op gang

Zwolle – Vanwege de veiligheid van reizigers en personeel is het treinverkeer onder andere rond Zwolle (naar Noord- en Oost-Nederland) maandagmiddag stilgelegd. De storm van maandag heeft op meer dan 25 trajecten gezorgd voor bomen, takken, hekken e.d. op het spoor. Daardoor heeft het spoor ernstige schade opgelopen.

Rondom Zwolle rijdt nu weer een zeer beperkt aantal treinen. In het Noordoosten gaat herstel van de schade en hervatting van het treinverkeer nog langer duren. Waar mogelijk worden bussen ingezet. Door de grote schaal van de verstoringen is het aantal bussen niet overal voldoende. Wanneer verkeer op de gestremde trajecten kan worden hervat, probeert de NS maandagavond per traject aan te geven. De NS adviseert om zo mogelijk te zoeken naar andere manieren van vervoer. De informatie in de reisplanner proberen de NS zo goed mogelijk bij te werken. De situatie wijzigt echter snel, waardoor de vertrekinformatie in de planners en op de stationsschermen niet altijd actueel is.

Voor dinsdag wordt geen storm meer verwacht. NS en ProRail rijden dan in principe weer volgens de normale dienstregeling. Het is mogelijk dat op sommige trajecten herstelwerkzaamheden tot in de ochtend duren. Ook staan treinen momenteel op veel verschillende plekken in het land en daardoor valt te verwachten dat dinsdagochtend sommige treinen te lang en andere te kort zijn. Ook kunnen als gevolg van de herfstomstandigheden vertragingen optreden omdat treinen voorzichtiger moeten rijden. 
 
De NS verwerkt eventuele aanpassingen in de reisplanner zodra ze bekend zijn. "Wij verwachten dat de planner morgenochtend volledig bijgewerkt is en adviseren u om uw treinreis kort voor vertrekt te plannen via de reisplanner op onder andere www.ns.nl of de Reisplanner Xtra."

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)