ROVA maakt fietspaden en wegen bladvrij

Zwolle – Door de storm van maandag ligt er door heel Zwolle veel blad. Dit kan overlast en (slip)gevaar opleveren. ROVA heeft daarom in samenspraak met de gemeente Zwolle afgesproken om daar eerst actie op te zetten en is er van het reguliere veegwerkplan tijdelijk afgestapt.

bladvrij.jpeg.jpg

Foto: ROVA 

Dit gaat via het volgende stappenplan: De eerste prioriteit krijgen de fietspaden. Vervolgens het opruimen van Hotspots zoals Station, winkelcentra en doorgaande wegen. De Boomploegen en wijkteams zagen in de wijken de loszittende takken weg. Daarna wordt er verder op meldingen geanticipeerd. Meldingen waarbij direct gevaar is krijgen natuurlijk prioriteit. Daarnaast wordt er door de ROVA extra materiaal ingezet, zoals een shovel met een rolbezem.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “ROVA maakt fietspaden en wegen bladvrij”

  1. Goede zaak, de bladeren maken de fietspaden spekglad.
    Eind vorige week was er op de rotonde Wipstrikkerallee/Hanekamp nog een fietsster uitgegleden die hierbij beenletsel opliep en met de ambulance moest worden opgehaald.
    Hopelijk zorgt deze actie ervoor dat de wegen weer goed begaanbaar zijn zonder dat er ongelukken gebeuren.

  2. Wanneer je als Zwolle “fietsstad” pretenties hebt, hoort het sneeuw en bladvrij maken van fietspaden er natuurlijk wel bij. (vanzelfsprekend ) !?

Reacties zijn gesloten.