Inkomensgrens Kindregeling in Zwolle gaat naar 130 procent van bijstandsnorm

|   Laatste wijziging

Foto: Stockfoto

Zwolle – De inkomensgrens voor een aantal vergoedingen voor kinderen wordt per 1 januari 2023 verhoogd van 110 naar 130 procent van de bijstandsnorm. Dit heeft de gemeente Zwolle bekendgemaakt.

De vergoeding kan gebruikt worden voor kosten voor school, kunst en cultuur, sport en zwemles. “In Zwolle willen we dat iedereen mee kan doen en iedereen gelijke kansen heeft. Dat geldt ook voor kinderen die in armoede opgroeien,” zegt wethouder Kansengelijkheid Michiel van Willigen. “Door de verhoging van de inkomensgrens krijgen meer gezinnen een vergoeding. Hiervan kunnen zij bijvoorbeeld schoolspullen kopen en contributie voor dansles, sport of zwemles betalen.”

Via de Kindregeling krijgen ouders geld voor schoolkosten en kosten voor kunst en cultuur. Dit waren afzonderlijke vergoedingen. Vanaf 1 januari volgend jaar voegt de gemeente deze vergoedingen samen tot één budget. Hierdoor ontstaat meer keuzevrijheid bij de besteding van het geld, aldus de gemeente. Verder wordt de Kindregeling eenvoudiger omdat de gemeente de helft van het geld op de rekening van de ouders stort. De andere helft wordt uitbetaald op basis van rekeningen die ouders indienen bij de gemeente.

Het Jeugdfonds Sport Zwolle vergoedt kosten voor contributie en in een aantal gevallen kleding en andere spullen die nodig zijn om te sporten. Per 1 januari kunnen jongeren tot en met 23 jaar hiervan gebruikmaken. Dit was tot en met 17 jaar. De inkomensgrens voor deze regeling wordt ook verhoogd van 110 naar 130 procent van de bijstandsnorm.

Om te zorgen dat alle kinderen goed leren zwemmen, heeft de gemeente het Zwemvangnet. Kinderen van 5 tot en met 17 jaar kunnen gratis hun zwemdiploma halen als hun ouders een laag inkomen hebben. Ook hier wordt de inkomensgrens verhoogd van 110 naar 130 procent van de bijstandsnorm, meldt de gemeente.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)