Lekker tipt Bistronomie VidiVeni

Zwolle – Bistronomie Vidiveni in Zwolle is nog maar een paar maanden geopend, maar heeft al een bijzondere plek veroverd in culinair Nederland. Het blad Lekker tipt het bijzondere restaurant aan de Jufferenwal.

Lekker: "Er zijn enkele restaurants die vanwege hun concept niet worden opgenomen in de Lekker maar zeker het bezoeken waard zijn. De keuken van VidiVeni in Zwolle verdient qua kwaliteit van de keuken zonder meer een Top 500 vermelding. Lekker heeft echter besloten om het restaurant niet op te nemen omdat het een leerwerkbedrijf is. Alleen het niveau van de bediening, samenspel witte-zwarte brigade, wijn en spijsadvisering vraagt om meer aandacht en upgrading. Chef- kok Josua Oechies kookt hier sinds de opening in maart van dit jaar de sterren van de hemel. De keuken is keurig en VidiVeni is een ambassadeur voor gastronomie en draagt volop bij aan het groeiende culinaire beeld van Zwolle. In het veelbelovende restaurant wordt met veel aandacht voor de seizoenen gekookt."

Oechies vertelt dat het team trots is op de lovende woorden van Lekker. ‘We zijn een commerciële horecagelegenheid, maar met een extra dimensie. Mensen  kunnen bij ons lunchen, dineren of gewoon komen genieten van een kop koffie, maar worden,  onder begeleiding, bediend  door cliënten van  de RIBW of andere zorginstellingen.’

Vidiveni is gevestigd aan de Jufferenwal 17 in Zwolle. Deze moderne bistro heeft een ambachtelijke keuken waar vooral gewerkt wordt met streek- en seizoensproducten. Daarnaast is Vidiveni een leer-werkproject van de RIBW Groep Overijssel waar cliënten in samenwerking met het Deltion College werkervaring op doen en worden geschoold. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Lekker tipt Bistronomie VidiVeni”

  1. Vidiveni is meer dan alleen lekker. Het is een mooi sfeervol restaurant. Over heel veel is in de ontwerp- en startfase goed nagedacht. Daardoor voel je je er direct erg op je gemak en heb je de neiging lang te blijven. Aan dat laatste is trouwens niet mis.

Reacties zijn gesloten.