Boeken ruilen bij Vidiveni

Zwolle – BookCrossing bestaat sinds 2001 en is een initiatief van en voor enthousiaste lezers uit de hele wereld. Boeken worden ‘in het wild’ achtergelaten, zodat anderen ze kunnen lezen.

 

Bookcrossers laten boeken in het wild achter, maar er zijn in Nederland inmiddels ook 96 Openbare Zones. Een OBCZ is niet meer dan een kast of plank met boeken en bevindt zich altijd in een openbaar toegankelijke ruimte. De boeken kun je meenemen om te lezen en daarna loslaten of weer terugbrengen voor een volgende lezer. Ruilen mag ook. En gewoon boeken achterlaten zonder zelf iets mee te nemen mag natuurlijk altijd. In Zwolle is een Openbare Bookcrossing Zone (OBCZ) gevestigd in Bistronomie Vidiveni aan de Jufferenwal; www.vidiveni.nl.

Alle boeken staan geregistreerd op de websitewww.bookcrossing.com . Daar kun je volgen waar het boek is geweest en wat eerdere lezers van het boek vonden. Vidiveni heeft speciaal voor deze gratis boeken een boekenkast ingericht. In deze boekenkast staat een mand waarin je boeken kunt achterlaten. Bookcrossing past perfect bij het Vidiveni concept dat naast restaurant een centrale plek wil bieden in de stad én een rol wil spelen voor initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Juist door de informele manier van samen boeken delen is Bookcrossing een prachtige toevoeging aan Bistronomie Vidiveni.

Op 21 december is er een bijeenkomst van 10.30 -12.30 uur in Vidiveni. Je kunt dan boeken brengen en ophalen en natuurlijk andere bookcrossers ontmoeten. Vidiveni is gevestigd in de binnnenstad; Jufferenwal 15. Meer informatie en openingstijden;www.vidiveni.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)