Vrouw ernstig gewond bij ongeval A28 Zwolle

Zwolle – Bij een verkeersongeval op de A-28 is een 39-jarge automobiliste uit Apeldoorn donderdagmiddag 31 oktober zwaar gewond geraakt. Zij werd met ernstig rugletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

politie_logo_4.jpg  

Bij de afrit Zwolle-Zuid kwam haar auto in botsing met een haar inhalende autobus. De auto van het slachtoffer botste achtereenvolgens tegen de rechter- en linker vangrail(middenberm). Daarbij raakte haar auto een achteropkomende personenauto, die beschadigd raakte. Het slachtoffer moest door de hulpdiensten uit haar auto worden bevrijd. De A-28, richting Wezep, is geruime tijd gestremd geweest ivm de berging en het politieonderzoek. Naar de toedracht van het ongeval is een onderzoek gestart.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

6 gedachten over “Vrouw ernstig gewond bij ongeval A28 Zwolle”

  1. Sterkte!

    Maar wat is dat toch, de laatste tijd op de a28? Het is de laatste tijd wel erg vaak raak, nog niet zo lang geleden was er zelfs een dodelijk slachtoffer te betreuren.. Moeten er mensen op herexamen of wat is hier het verhaal?

    Opvallend vaak zijn het ongelukken tussen personenauto’s en bussen/vrachtwagens..

  2. Op voorhand: de oorzaak van dit ongeval ken ik niet…

    Het hier genoemde ongeval vond plaats in het gebied waar de oprit van Zwolle-Zuid overgaat in de A28, vlak voor de IJsselbrug of eigenlijk rechtstreeks de IJsselbrug op.

    Die oprit naar de A28 behelst een scheiding van rijstroken c.q. samenvoeging van rijstroken, dit net iets voor de brug en dit ook nog eens ruim voor een duidelijke bebording als het gaat om de scheiding van de A28 en de A50. Dit alles ook nog eens midden op de IJsselbrug, tenminste ter beleving van de mensen die de oprit Zwolle-Zuid hebben genomen, want het is net voor de brug.

    Mijn ervaring (maximale deskundigheid) is dat een klein aantal automobilisten met een te hoge snelheid van af de oprit Zwolle-Zuid probeert de A28 op te komen. En dat een andere groep automobilisten dit juist met een wat lagere snelheid probeert te doen.

    Een conflictsituatie in de dop, zeg maar.

    Vlak voor de IJsselbrug in de A28 heeft ‘men’ een situatie gecreëerd waarin diverse rijstroken samenkomen (conflictsituatie) en vervolgens het punt waarop de A28 en de A50 scheiden middels twee keer twee rijstroken. Voorsorteren dus.

    En daar wringt het m.i.: voorsorteren in een complexe situatie!!

Reacties zijn gesloten.