Informatiemarkt ‘Wat te doen bij overstroming’

Zwolle – Op zaterdag 2 november houden het Waterschap Groot Salland, het Ministerie van Defensie en de Veiligheidsregio IJsselland voor jong en oud een informatieve bijeenkomst over hoogwateroefening Conecto. Het is een inloopactiviteit met voor elk wat wils. De bijeenkomst wordt gehouden op De Vreugdehoeve, Zalkerveerweg 20, 8042 PL Zwolle en duurt van 10.00 tot 14.00 uur.  

 

Op de informatiemarkt kunt u beelden zien van de grootschalige hoogwateroefening Conecto en meer informatie krijgen over hoogwater en het risico op een overstroming. Kinderen kunnen meedoen aan de kleurwedstrijd en een ritje over het oefenterrein maken in een militair voertuig. Daarnaast hoort en ziet u hoe u zich het beste op een overstroming kunt voorbereiden en wat u kunt doen om de gevolgen van hoogwater aanzienlijk te beperken.

 

Overstroming reëel risico

Door veranderingen in het klimaat is het  overstromingsrisico is een reëel risico in Veiligheidsregio IJsselland. Bijna jaarlijks is er sprake van een hoogwatersituatie op de IJssel. Overheden doen er samen met de samenleving alles aan om ons hier zo goed mogelijk op voor te bereiden. Gezamenlijk oefenen is hiervoor belangrijk. Tijdens Conecto gaan het waterschap, het Ministerie van Defensie en de Veiligheidsregio uit van een situatie van extreem hoogwater op de IJssel. Zo wordt er in het echt geoefend met onder andere het inspecteren van dijken, het nemen van dijkbeschermende maatregelen en het opsporen en repareren van schades onder water met duikinspecties. Daarnaast is er veel aandacht voor onderlinge afstemming en samenwerking tussen betrokken partijen en informatievoorziening aan de omwonenden.

 

Hoogwateroefening Conecto

Het Waterschap Groot Salland, het Ministerie van Defensie en de Veiligheidsregio IJsselland organiseren van maandag 14 oktober tot en met vrijdag 8 november 2013 een grootschalige hoogwateroefening. Deze oefening heet Conecto.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)