Marcel Wiemers maakt naam met cartoon

Zwolle – Een cartoon van Zwollenaar Marcel Wiemers, kunstenaar van Kunst-Lijn 3, werd donderdag 17 oktober gepubliceerd in het NRC. Kunst-Lijn 3 is een kunstatelier voor  mensen met een verstandelijke beperking en is onderdeel van Frion. Naast schilderijen maakt Wiemers al jarenlang cartoons, met vaak als onderwerp de verhouding tussen de zorg en de politiek. De cartoon in het NRC is één van de acties die voortvloeiden uit de deelname van Wiemers aan het televisieprogramma Niks te gek. Deze uitzending is te zien op 10 november om 16.35 uur op Nederland 2.

 

cartoon_marcel_wiemers_in_nrc2.jpg 

 

De betreffende cartoon van Wiemers beeldt een journalist uit die Diederik Samson vraagt om een reactie op het tijdgebrek in de zorg. De reactie van Samson, staand voor het Binnenhof in Den Haag, is: “Sorry, geen tijd.” Als onderdeel van deze uitzending volgde Wiemers een masterclass bij Ruben Oppenheimer, cartoonist van onder andere NRC. Oppenheimer noemde Wiemers op 15 oktober in het radioprogramma van Frits Spits op radio 2. Deze uitzending is terug te vinden op de website van Tijd voor Twee. Wiemers bezocht tevens de Tweede Kamer en sprak daar met Alexander Pechtold, Arie Slob, Diederik Samson, Emile Roemer en Sybrand Buma.

Trots

Frion is trots dat Wiemers zijn hart volgde en lef toonde door deel te nemen aan een televisieprogramma. Het bracht hem op plekken waar hij niet eens van durfde te dromen. Hij pakte zelf de regie. Waar nodig vroeg hij om ondersteuning.

 

Niks te gek

Johan Overdevest van het televisieprogramma Niks te gek, helpt mensen met een beperking bij het vervullen van hun wens. Centraal staat dat de hoofdpersoon zelf moet regelen dat zijn wens in vervulling gaat, Overdevest helpt daarbij. Het televisieprogramma Niks te gek is iedere zondagmiddag te zien om 16.35 uur op Nederland 2. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Marcel Wiemers maakt naam met cartoon”

Reacties zijn gesloten.