Berkum klopt AZSV in slotseconden

Zwolle – Berkum heeft de af en toe bloedstollende uitwedstrijd bij AZSV met 1-2 gewonnen maar moest tot het slotsignaal echt álles geven. Na ruim vier minuten blessuretijd, en met een man minder dan de thuisclub, trokken de Zwollenaren door een magnifiek doelpunt van Chris van der Meulen de zwaarbevochten punten alsnog naar zich toe.

“We begonnen goed maar lieten daarna veel te veel ruimte liggen zodat AZSV kon gaan counteren,” aldus Berkum-trainer Roeland ten Berge. “Met de winst ben ik natuurlijk blij want daar doen we goede zaken mee, maar ik ben ook behoorlijk opgelucht dat we er zo van af zijn gekomen.” Berkum begon vanaf de eerste minuut met enkele sprankelende en goed lopende combinaties waarmee de thuisclub onder flinke druk werd gezet, maar goals vielen er vooralsnog niet. Gaandeweg worstelde AZSV zich onder de pressie uit en na krap een half uur spelen zorgde dat voor de eerste grote kans voor de Aaltenaren.

De snelle Wietse Kämink liep de Berkum-defensie er volledig uit en gaf een voorzet op maat voor Carlos dos Santos. De AZSV-spits had dat af moeten maken maar Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis kon zijn inzet in twee instanties pakken en voorkwam zo een zeker lijkend doelpunt. Ook daarna voorkwam hij schade voor de Zwollenaren door schoten van Jan-Willem Stronks en Stijn Houwers te keren.

Na rust was het beeld niet veel anders dan in het eerste bedrijf: Berkum was wat beter aan de bal en had meer handelingssnelheid maar haalde daar onvoldoende rendement uit, terwijl AZSV gevaarlijk bleef in de omschakeling. Na krap een uur spelen kwam de thuisclub zelfs op voorsprong toen een indraaiende corner door Patrick Wamelink werd ingekopt: 1-0. Nauwelijks vijf minuten later was de stand echter weer gelijk nadat Kämink eerst een riante kans op een grotere voorsprong had laten liggen. Chris van der Meulen, die directe tegenstander Freek Mulder heel wat keren te snel en te behendig af was, gaf vanaf de linkerflank een uitstekende voorzet op Karim Chengachi die de 1-1 binnen kon koppen.

Kaarten
In de laatste 30 minuten golfde het duel constant heen en weer, waarbij beide ploegen flinke kansen kregen. Chris van der Meulen zag een vrije trap via de lat over het doel van AZSV-keeper Ruud Kempers gaan en aan de andere kant werkte doelman Bouwhuis een harde vrije trap van Stronks op magnifieke wijze uit het Berkum-doel. Hoewel het duel zeker niet onsportief was bleef scheidsrechter Van Herk in die fase met kaarten wapperen en dat kwam nogal eens overdreven over.

De gele kaart die Jerrol Poot vijf minuten voor tijd kreeg leek wél terecht en omdat de Berkum-middenvelder daarvóór ook al een prent had gehad kon hij naar de kant. Beide ploegen zetten aan voor een slotoffensief waarbij Berkum uiteindelijk met 10 man de gelukkigste was. Ruim in de extra tijd kwam de bal via invaller Frank Hoolsema op links bij Chris van der Meulen, die uitstekend doorzette en met een verwoestende uithaal de bal in de hoek achter AZSV-keeper Kempers joeg: 1-2.

Berkum is door deze winst verder opgeschoven naar de middenmoot van de Hoofdklasse C, waarin het zeker vandaag onfortuinlijke AZSV onderaan blijft bungelen. Volgende week wacht voor Berkum het thuisduel tegen Flevo Boys, dat vandaag op eigen terrein verrassend met 0-4 ten onder ging tegen VVOG.

AZSV-Berkum, 2 november 2013
Eindstand: 1-2 (0-0)

 

Doelpunten: 56. Patrick Wamelink (1-0), 61. Karim Chengachi (1-1), 90+4. Chris van der Meulen (1-2)

Gele kaarten: Yassine Assa, Jerrol Poot (2x), Frank Hoolsema, Jeffrey Pohowainjaan, Arjen Westrik (Berkum), Stijn Houwers, Carlos dos Santos, Stijn ter Haar (AZSV)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot, Ruud Wellenberg (67. Frank Hoolsema), Pascal Diender, Chris van der Meulen, Karim Chengachi, Youp Kok (70. Arjen Westrik)
Opstelling AZSV: Ruud Kempers, Freek Mulder, Sander van Aken (46. Jonathan Goosen), Patrick Wamelink, Stijn ter Haar, Sven Spekking, Niek te Veluwe, Stijn Houwers (77. Jordi Adriaanse), Jan Willem Stronks, Carlos dos Santos (83. Meron Zehaye), Wietse Kämink.

 

Door: Th. Kölker 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Berkum klopt AZSV in slotseconden”

Reacties zijn gesloten.