WVF met zege terug uit Zutphen

Zwolle – VV WVF heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan door uit bij FC Zutphen te winnen. De uitslag werd 2-4.

wvf.jpg 

De subtopper tussen WVF, dat derde in de Eerste Klasse D staat en FC Zutphen dat op de vierde plaats staat, werd in het voordeel van de Westenholtenaren beslist. WVF kwam op een 0-1 voorsprong via Jeroen van Brummen. Daarop wist Bas Bouwhuis de stand op 0-2 te brengen. Zutphen kon toen wat terug doen en bracht de stand op 1-2. De ruststand was 1-3 via een goal van Michel Koning. De Gelderlanders wisten weer aansluiting te krijgen (2-3), maar ondanks dat Zutphen het betere van het spel had bracht WVF via een treffer van Lennart Bril de eindstand op 2-4. Het team uit Westenholte handhaaft zich door deze winst bij de top in de Eerste Klasse.

Zaterdag was de laatste speelronde in de eerste periode. Voor beide ploegen was er nog een kleine kans om deze titel binnen te halen, maar dan moesten zowel NSC als DFS punten verspelen en daar werd geen rekening mee gehouden door beide ploegen. We praten hier dan ook niet over de ere divisie, waar niemand bovenaan wil staan, maar over de eerste klasse en dat kent dergelijke verrassingen niet. Desondanks hebben we een boeiende wedstrijd gezien, waarin FC Zutphen technisch gezien het betere van het spel had, maar WVF genadeloos de fouten in de verdediging afstrafte en dan ook verdiend de overwinning pakte. WVF speelde dan ook als collectief een sterke wedstrijd en gaf FC Zutphen een lesje in effectiviteit.

Al vroeg in de wedstrijd kwam WVF op voorsprong, het was de goed doorgelopen Jeroen van Brummen die profiteerde van een misverstand tussen keeper van Hoof en verdediger Macare en de bal in het lege doel kon schuiven. FC Zutphen zocht veelvuldig de aanval en kreeg ook de nodige kansen, maar was hun spitsen hadden het vizier vanmiddag niet op scherp staan en WVF stond verdedigend prima en had in de weer in het doel teruggekeerde Mike ter Wiele een van de uitblinkers van vanmiddag. Zo was WVF goed bestand tegen het aanvallend geweld van de ploeg uit Zutphen en wist het binnen een half uur de voorsprong te verdubbelen. Ditmaal was het de hardwerkende en uitstekend spelende Lennart bril die met een balletje breed Bas Bouwhuis in stelling bracht om de 0-2 aan te tekenen. Na deze voorsprong nam de onrust bij FC Zutphen toe en kreeg WVF via Hessel Berends nog een goede kans, na weer goed voorbereidend werk van Lennart Bril om de voorsprong verder uit te breiden. Toch kwam FC Zutphen terug in de wedstrijd. Het was Aldo Joaquim die de bal snoeihard in de kruising schoot en zo de spanning in de wedstrijd terugbracht 1-2. Het antwoord van WVF hierop duurde niet lang, want direct na de aftrap kon Hessel Berends profiteren van slecht verdedigen en stelde hij Michel Koning, die terug kan kijken op een sterk competitiedebuut, in staat om te scoren 1-3.Zo ging WVF met een comfortabele voorsprong de rust in.

Na de rust zagen we een ander FC Zutphen dat in een hoog het tempo WVF onder druk zette. Veelal zocht het de aanvallen via de beide vleugels waar het over twee gevaarlijke en behendige spelers beschikte. Maar WVF stond achterin haar mannetje en kwam de bal wel op doel dan stond daar de uitstekend keepende Mike die heel veel ballen pakte vanmiddag. Toch was Mike in de 61e minuut kansloos op een schot van Cem Köse, die daarmee voor 2-3 zorgde en de spanning in de wedstrijd opnieuw terugbracht. De thuisploeg rook weer kansen op meer en voerde de druk nog verder op en schuwde de duels niet. Maar zoals al eerder deze middag gaf WVF geen krimp en deed het wat het moest doen en liet het zien dat het vandaag over een ijzersterk collectief beschikte, geen moment in paniek raakte en rustig loerde op de kansen deze middag. In de 83e minuut kwam er nog een kans en ook deze werd benut. Het was Rob Meijerink die van een onoplettendheid van de thuisploeg profiteerde en met een goede voorzet Lennart Bril in staat stelde om te scoren en daarmee de eindstand op 2-4 bracht. Een knappe overwinning van een collectief sterk spelend WVF, dat door deze overwinning naar de tweede plaats klimt en goed blijft meedraaien in de top van deze klasse. Volgende week thuis tegen Nunspeet.Een wedstrijd die met het nodige vertrouwen tegemoet kan worden gezien, want in deze vorm hoeft WVF voor geen enkele ploeg in deze competitie te vrezen en heeft het laten zien voetballend goed te kunnen meekomen en over een hecht team beschikt waar het plezier van afstraalt.

FC Zutphen-WVF  2-4 (1-3).

 

Score verloop: 7 Jeroen van Brummen1-0, 29 Bas bouwhuis 0-2, 36.Aldo Joaquim 1-3, 69. Cem Köse 2-3, 83.Lennart Bril 2-4 

Gele kaart: Jeroen Luijkman  FC Zutphen. Marthijn van der Steege,Michel Koning, Kristian Bril WVF.

 

Toeschouwers: 225

 

Scheidsrechter: L.Vrijthof

 

Opstelling FC Zutphen: van Hoof, van den Bosch(73 Maskoul), Macare, van Laar, Tazelaar, van Osch, Luijkman, de Andrade, Joaquim, Mengerink, Köse

 

Opstelling WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen, Marthijn v/d Steege, Kevin Peters, Robbert Jan Stals (69Sybren Poppen), Bas Bouwhuis, Rob Meijerink, Michel Koning(71 Kristian Bril, Jeroen van Brummen, Lennart Bril, Hessel Berends(82 Patrick Koning)

Dick Noordman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “WVF met zege terug uit Zutphen”

Reacties zijn gesloten.