Recordaantal locaties Natuurwerkdag Overijssel

Zwolle – Op zaterdag 2 november 2013 verzorgden Landschap Overijssel en de andere provinciale stichtingen weer de landelijke Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersactie in het groen. Alleen al in Overijssel staken op maar liefst 39 locaties ruim 1200 mensen enthousiast de handen uit de mouwen. Een absoluut record waar mens, plant en dier van profiteert. Zo vinden in Noordwest Overijssel wilde bijen een heerlijk maaltje in de door vrijwillige handen geknotte wilgen.

 

In Zwolle, Zwartewaterland en Kampen werden vele wilgen geknot. Wilgen die in het vroege voorjaar hommels en bijen aantrekken met hun voedselrijke wilgenkatjes. Steenuilen zijn de dankbare bewoners van de holtes in deze oude knotwilgen. Maar er is meer! In Steenwijkerland werd tot vreugde van de adder en het heideblauwtje bos en heide onder handen genomen. En de groene specht profiteert van het snoei- en zaagwerk in de bossen rond Staphorst. De Natuurwerkdag vindt ieder jaar op de eerste zaterdag in november plaats. Het is de start van weer een actief seizoen in het vrijwillige natuur- en landschapsbeheer.

In Overijssel coördineert Landschap Overijssel de Natuurwerkdag. Het hele jaar door ondersteunt Landschap Overijssel het groene vrijwilligerswerk met deskundige begeleiding, praktische (online) cursussen en professioneel gereedschap.

 

Ik wil dit blijven doen!

Door tijdens de Natuurwerkdag de actiekaart ‘Ik wil dit blijven doen!’ te ondertekenen laten groene vrijwilligers de politiek weten dat ze hun vrijwilligerswerk in natuur en landschap graag willen blijven doen, maar dat daarvoor wel ondersteuning nodig is van vrijwilligersorganisaties als Landschap Overijssel. Al deze kaarten worden op 6 november 2013 aan staatssecretaris Sharon Dijksma overhandigd. Iedereen die groen vrijwilligerswerk een warm hart toedraagt, kan de kaart ook online ondertekenen via www.landschapoverijssel.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)