PEC Zwolle pakt punt bij PSV

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagavond een punt overgehouden na het uitduel bij PSV. In Eindhoven werd de uitslag na een spannende partij 1-1. Het doelpunt voor Zwolle kwam op naam van Fred Benson. 

psvpec_6.jpeg 

De aanleiding voor de 1-1 door Benson…

PSV kwam al na 3 minuten op voorsprong door een doelpunt van Bruma. In de 14e minuut scoorde Benson de gelijkmaker (1-1). Over en weer waren er kansen. Zo schoot Saymak nog snoeihard op de deklat en kreeg de ‘Zwolse Narsingh’ een mooie kans. Bij vlagen speelde PEC Zwolle prachtig combinatievoetbal. Zes minuten voor tijd kreeg Benson zijn tweede gele kaart en dus rood voor een onnodige actie. Joost Broerse: "Ik zie dit als een lekker puntje, dat hebben we wel verdiend vandaag. Een paar keer kwamen we net weg. Alles met elkaar ben ik blij met een punt". Al met al een prachtig resultaat bij PSV!

PEC Zwolle heeft een verdienstelijk punt overgehouden aan het bezoek aan PSV. In het Phillips Stadion eindigt de confrontatie in 1-1 door doelpunten van Jeffrey Bruma en Fred Benson. ,,Bij rust had ik het gevoel dat we voor hadden moeten staan", constateert trainer Ron Jans.

In het begin leek het een moeilijke avond te worden voor Zwolle. In minuut drie kon Jeffrey Bruma scoren uit een hoekschop. Een domper voor de gasten, maar dat betekende niet dat Zwolle het hoofd liet zakken. Met prima voetbal werd de schade al binnen het kwartier hersteld. Een goede aanval via Mustafa Saymak en Giovanni Hiwat belandde voor de voeten van Benson, die prima binnenschoot. In het restant van die eerste helft was Zwolle de bovenliggende partij. Met goed positiespel werd PSV aan het wankelen gebracht. De grootste kans was voor Saymak, die zijn afstandschot op de lat uiteen zag spatten. ,,Er had meer voor ons ingezeten in deze fase", stelde Benson.

Na rust had Zwolle het wel moeilijker met de thuisploeg. PSV zette meer aan en kreeg ook kansen. Joost Broerse haalde een bal uit een hoekschop van de lijn. Ook gingen schoten van invaller Florian Jozefzoon er niet in. Leon ter Wielen redde een aantal keren bekwaam. Aan de andere kant was Zwolle gevaarlijk met Benson en later ook invaller Furdjel Narsingh. De Zwollenaren schoten echter naast. Vlak voor tijd werd het nog even billenknijpen, toen Benson zijn tweede gele kaart kreeg en dus van het veld moest. Toch hield Zwolle stand. ,,Dit is een verdienstelijke uitslag voor ons", stelde Jans tevreden vast.

Volgende week zondag speelt PEC Zwolle thuis. In het IJsseldelta stadion wordt om 12.30 uur afgetrapt.

PSV – PEC Zwolle 1-1 (1-1) 
Scheidsrechter: Vink 
Toeschouwers: 33.100 
Rode kaart: 84. Fred Benson (PEC Zwolle)

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Ter Wielen, Gravenbeek (70. Van Hintum), Lachman, Broerse, Achenteh, Mokotjo, Klich, Hiwat (79, Furdjel Narsingh), Saymak, Thomas (90. Van der Werff), Benson

PSV: Tyton, Brenet, Bruma, Rekik (64. Zanka), Willems, Schaars (18. Van Ooijen), Hiljemark, Maher, Luciano Narsingh, Locadia, Bakkali (52. Jozefzoon)

Scoreverloop: 
3. Jeffrey Bruma 1-0 
14. Fred Benson 1-1

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

17 gedachten over “PEC Zwolle pakt punt bij PSV”

  1. Achteraf hebben we aan zo’n reaktie niks “Blinde Vink” gewoon 90 min tegen 11 man ipv 70 tegen 10. en Benson mag er nog af met 2x geel ….>:(

  2. Maar toch krijgt Zwolle nog gerechtigheid.
    Als PSV in Europa speelt is er geen Nederlandse scheidsrechter die ze kan helpen en zakken ze gewoon door het ijs.

  3. nette prestatie van de spelers van PEC tegen PSV. Rekik had zeker rood moeten krijgen want het was een aanval op de benen .Sneu van het schot op de lat anders hadden de drie punten in ZWOLLE gezeten .Gfeliciteerd met deze wedstrijd knap gedaan

  4. ‘Toppers mogen jaloers zijn op het positiespel van PEC’ : Een artikel vanochtend in de Volkskrant .
    Ik kan het iedereen aanraden die nog niet is geweest naar PEC, ga dit jaar kijken, nu kan het nog. Het beste middenveld van Nederland speelt in Zwolle,
    en daar is geen woord van gelogen.
    Bv afgelopen woensdag tegen Wilhelmina voor de beker. De thuisploeg
    speelde naar de Zuid-tribune, daar zat ik en het spel kwam naar me toe, en het het positiespel en de combinaties waren het eerste halfuur (na 26 min 4-0 )
    van een ongelofelijke schoonheid en kwaliteit , verbijsterend goed !
    Zelfde gebeurde ook weer in Eindhoven eerste helft.

  5. Bericht door joppuh, op 3 november 2013 om 07:23
    Europees voetbal gloort aan den einder!

    U is een kenner. Reacties zijn gesloten.