Herontwikkeling Kraanbolwerk stap vooruit

Zwolle – De omgevingsvergunning voor de eerste fase van de herontwikkeling van het Kraanbolwerk ligt klaar om te worden afgegeven. Het bouwplan heeft van de Welstandscommissie een positief oordeel gekregen.

kraanbolwerk.jpeg

Artist impression: kraanbolwerkzwolle.nl 

 

De totale ontwikkeling van het Kraanbolwerk bestaat in totaal uit circa 100 appartementen en 50 stadswoningen met een ondergrondse parkeergarage en zal in drie fasen worden ontwikkeld. De eerste fase bestaat uit de deelprojecten De Stelling (26appartementen), De Kraan (11appartementen) en 12 Stadswoningen. Het terrein moet, voordat er gebouwd gaat worden, nog worden gesaneerd . Begin van de zomer besloot de gemeente in overleg met de ontwikkelaar AM  de aanbesteding voor de sanering op te schorten. Zodra er voldoende woningen verkocht zijn wordt de aanbesteding weer ter hand genomen. Op die manier kan er in een keer worden doorgewerkt  zodra de sanering is afgerond kan de bouw starten.

 

Archeologisch onderzoek

 

Het archeologisch onderzoek heeft een schat aan informatie opgeleverd over de historie en de ontwikkeling van gebied. De oudste sporen dateren uit de 14e eeuw, het gaat om een dijk langs de Thorbeckegracht. Het aarden verdedigingswerk uit 1615, het pakhuis van Willem Tobias van 1832, het is allemaal teruggevonden en levert een bijdrage aan de geschiedenis van Zwolle. De uitkomsten van het archeologisch onderzoek worden verwerkt in een rapport.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

10 gedachten over “Herontwikkeling Kraanbolwerk stap vooruit”

  1. “Zodra er voldoende woningen verkocht zijn wordt de aanbesteding weer ter hand genomen.”

    De komende tien jaar dus geen bouwactiviteiten op Kraanbolwerk.

  2. @Ronald,

    Te veel massa??op een (te) beperkt oppervlak. Gemiste kans waar we de komende 50 jaar of langer spijt van zullen krijgen. Helaas.

    Ik denk ook dat je gelijk zu;lt krijgen.
    Tegenover zo’n enorme massa lijkt zelfs de hoge middeleeuwse stadsmuur een tuinmuurtje.

  3. Afgezien van die betonnen bunker die in de plaats van het Schaepman hoofdgebouw komt kan ik het plan wel waarderen.
    Vraag me alleen af hoeveel mensen van buiten Zwolle hier “rustig in het Oosten willen gaan wonen” en hoeveel bezwaarschriften er ingediend zullen gaan worden tegen de vele activiteiten op het Rodetorenplein.

  4. Dure appartementen trekt een bepaalt volk aan. En reken er inderdaad maar op de klachten van geluidsoverlast. Heeft de horeca ook gemerkt aan de Jufferenwal…

    Kleinere woningen voor starters, jong volk wat op een andere manier verbintenis heeft met de stad was leuk geweest. Gemiste kans…

Reacties zijn gesloten.