Avond voor christelijk Zwolle over toekomst

Zwolle – Donderdag 7 november organiseert het Podium van Kerken een avond voor alle kerken en christelijke organisaties in Zwolle. Doel is allereerst ontmoeting en het gesprek over de toekomst in deze snel veranderende samenleving.

 

De zorg, het welzijn, het inkomen en de werkgelegenheid veranderen en reorganiseren snel. Er komen wijkteams, de overheid krijgt een heel ander gezicht. Daarmee verandert ook de positie, houding en verwachtingen van de burger. Hoe gaan de kerken en christelijke organisaties daarmee om ? Een ieder is welkom om daarover mee te praten. De avond vindt plaats in de Brasserie, bij Hedon, naast Bonjour, aan de Burgemeester Drijbersingel. Inloop vanaf 19.30 uur. Het programma begint om 20.00 uur. Het wordt op prijs gesteld wanneer u zich even aanmeld via www.kerkenvanzwolle.nl. De avond is niet bedoeld om uiteindelijk tot een strategie te komen, wel om te delen en elkaar te bevragen.

De kerken en christelijke organisaties leveren nog veruit de meeste vrijwilligers in de stad. Hoe geven we, in de toekomst, het vrijwilligerswerk vorm ? Worden de kerken deel van de wijkteams ? Of gaan ze een eigen verband zoeken, aansluitend bij de gemeenschapskringen of kiezen de kerken en christelijke organisaties voor allebei, voor assimilatie en isolatie. Belangrijke vragen waar al een tijd binnen allerlei organisaties over wordt nagedacht. Dit zijn zo maar een aantal voorbeelden van vragen die 7 november besproken worden. Elke mening is welkom, laat daarom deze kans niet voorbij gaan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)