Hedon haalt De Staat naar Zwolle

Zwolle – De Staat is terug met nieuw werk. Het derde album I_CON maakt de Nijmeegse  band weer top of mind onder de muziekliefhebbers. Frontman en brein achter het werk Torre  Florim heeft een gelaagdere plaat weten te schrijven die tevens meer synthesizers toevoegt aan het repertoire van de band. Vrijdag 15 november treedt De Staat op in de Suyderseezaal, de Hedon-locatie van de IJsselhallen.

 

Twee jaar na het verschijnen van ‘Machinery’ verscheen in september het derde album I_CON uit op Cool Green Recordings/Mascot Label Group. I_CON staat bol van de hedendaagse iconen en oplichters: kwakzalvers, uitsmijters, junks, talentenjagers en duivels. Kleurrijke figuranten, gevangen in een mix van Afrikaanse ritmes, gabber, sci-fi-achtige synths, trap-invloeden en weirde geluiden. Volkomen herkenbaar als De Staat, maar toch ook weer niet door de nieuwe elementen die de band heeft toegevoegd aan hun immer authentieke sound. Waar voorganger Machinery echt een gitaarplaat was, horen we op I_CON zwierige synthesizers die doen denken aan science fiction-films uit de jaren 80.

De Staat debuteerde in 2009 met ‘Wait for Evolution’ en kwam in 2011 met het album ‘Machinery’. Al snel na ‘Wait for Evolution’ stonden ze al op de grotere podia en festivals zoals Lowlands en Pinkpop, maar ook internationaal op festivals als Sziget en Glastonbury (UK). Het album werd bekroond met diverse awards, en zowel in 2011 als in 2012 ontving de band de 3FM Award voor Best Alternative Act.

 

DE STAAT
support: INDIAN ASKIN

Locatie                        : Suyderseezaal IJsselhallen, Zwolle
Wanneer                     : Vrijdag 15 november
Open                          : 20:00 uur
Aanvang                     : 21:00 uur 
Entree :                       : € 19,00

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, bij de Plato in Zwolle en aan de deur van de IJsselhallen op de avond van het concert.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)