Cibappers zetten zich in voor millenniumdoelen

Zwolle – Cibap studenten restylen deze week stoelen van de kringloopwinkel. Met deze stoelen zamelen de studenten geld in voor Stichting Yoba en Stichting Red Horse Companie. De studenten lieten zich inspireren door de verhalen van mensen uit Gambia en de Fillipijnen waar beide stichtingen respectievelijk actief zijn. Dit resulteerde in een serie prachtige stoelen.

 

p1000216.jpg 

 

Dit stoelenproject is onderdeel van het werk van Zwolle Millenniumstad. Dit netwerk van organisaties, instellingen en individuen zet zich actief in voor een betere wereld en het bereiken van de millenniumdoelen. Zwolle profileert zich zelfs als millenniumstad. De 8 millenniumdoelen zijn opgesteld door de Verenigde Naties om de belangrijkste wereldproblemen aan te pakken. Eén van de doelen is het recht op onderwijs voor elk kind.

De Cibappers dragen de stichtingen waarvoor zij geld inzamelen inmiddels een warm hart toe. Met de opbrengst van het stoelenproject hopen zij de kans op onderwijs en een dak boven het hoofd van leeftijdgenoten iets te vergroten. De stichting Yoba zet zich in voor jongeren in Gambia die in dienst zijn bij een  leer-/werkbedrijf in de bouw- en meubelmakerij. Stichting Red Horse Companie helpt met het bouwen van huizen en scholen in de Filipijnen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)