Windesheim geeft impuls aan nieuwe journalistiek

Zwolle – Aan de opleiding Journalistiek van Windesheim wordt een lector Entrepreneurial Journalism aangesteld. Vanaf januari 2014 treedt Andra Leurdijk aan als nieuwe lector binnen het Kenniscentrum. Zij is daarmee naast Nico Drok, lector Media & Civil Society, de tweede lector van dit aan de opleiding Journalistiek verbonden kenniscentrum.

 

De opleiding Journalistiek van Windesheim maakt op dit moment veel werk van onderwijsvernieuwing om beter te kunnen inspringen op het snel en ingrijpend veranderende medialandschap en journalistieke werkveld. Twee belangrijke speerpunten binnen onderwijs en onderzoek zijn daarbij innovatie en ondernemen. Het nieuwe curriculum dat op dit moment wordt ingevoerd en de aanstelling van de nieuwe lector geven daaraan invulling. Op 17 oktober jl. maakte de NVAO bekend dat de opleiding weer voor zes jaar is geaccrediteerd. De NVAO noemde nieuwe ontwikkelingen in de opleiding zoals de onderzoeksleerlijn, crossmedialiteit en journalistiek ondernemerschap, veelbelovend.

Andra Leurdijk gaat vanaf januari 2014 als lector bij Windesheim aan de slag. Zij heeft een brede staat van dienst binnen onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk. Eerder was Andra verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Amsterdam. Ook was zij al eerder actief bij de Zwolse opleiding Journalistiek. Verder werkte ze bij organisaties als TNO en het Ministerie van OCW en heeft ze een onderzoek- en adviesbureau ‘forallmedia’. Andra Leurdijk verricht onderzoek- en advieswerk voor onder andere de publieke omroep, de Europese Commissie en de European Broadcasting Union. Verder is ze actief als bestuurslid van het Stimuleringsfonds voor de Pers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)