Samenwerking Isala voor betere patiëntenzorg

Zwolle – Isala, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en Stichting Kennispoort slaan de handen ineen voor betere patiëntenzorg. De vier partijen beschikken elk over eigen expertise waarmee de patiëntenzorg kan worden verbeterd. Door krachten te bundelen versterken ze elkaar op het gebied van onderzoek, innovatie en techniek in de zorg.

foto_intentieovereenkomst.jpg

Vertegenwoordigers van Isala, Universiteit Twente, Universiteit Utrecht en Stichting Kennispoort bekrachtigen samenwerking met intentieovereenkomst. 

Op 7 november jl. hebben het Julius Centrum van de Universiteit Utrecht, MIRA het onderzoeksinstituut voor biomedische technologie en technische geneeskunde van de Universiteit Twente, Stichting Kennispoort regio Zwolle en Isala hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend. Het Julius Centrum kan Isala adviseren over onderzoeksmethoden. Op haar beurt kan het centrum bij Isala terecht voor patiënten die zij nodig hebben voor wetenschappelijk onderzoek. MIRA gaat met Isala technische oplossingen ontwikkelen voor praktische problemen in de zorg.

De Universiteit van Twente heeft de technische kennis en Isala kan de input vanuit de praktijk leveren. Stichting Kennispoort Zwolle, een initiatief van de provincie Overijssel, Regio Zwolle, hogeschool Windesheim, Deltion College en de Kamer van Koophandel Oost Nederland stimuleert het lokale bedrijfsleven dat zich richt op gezondheid. Zo kan het lokale bedrijfsleven een bijdrage leveren aan en profiteren van de nieuwe ontwikkelingen binnen Isala. Met de ondertekening van de intentieovereenkomst is de eerste stap in deze samenwerking gezet.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)