Eerste World Cup voor Ronald Mulder

Zwolle – Ronald Mulder is het internationale seizoen perfect begonnen door met een persoonlijk record van 34,41 seconden op de 500 meter de eerste wereldbekerwedstrijd van het schaatsseizoen in Canada te winnen. Het was de eerste World Cup op de sprintafstand voor de Zwollenaar.

De sprinter van BrandLoyalty won vrijdag bij de Essent ISU World Cup in Calgary de eerste 500 meter en reed in de laatste rit op de Olympic Oval een persoonlijk record en pakte zo de eerste plaats. De rappe schaatser uit Zwolle was tot nu toe twee keer tweede geworden op de 500 meter bij de World Cup, in 2010 (Heerenveen) en 2012 (Harbin). Tae-Bum Mo en Jamie Gregg reden dezelfde tijd (34,52), maar het zilver ging naar de olympisch kampioen uit Zuid-Korea en het brons naar de Canadees.

Michel Mulder viel net buiten het podium. De wereldkampioen sprint bleef met 34,56 negen honderdste boven zijn persoonlijk record en werd vierde. Hij klopte wel Smeekens in een rechtstreeks duel. De houder van de wereldbeker op de 500 meter noteerde 34,67 en eindigde daarmee als zevende.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)