Berkum en Flevo Boys delen de punten

Zwolle – VV Berkum speelde zaterdagmiddag gelijk tegen Flevo Boys. Op het eigen terrein werd de uitslag 2-2. Namens Berkum scoorden Chris v.d. Meulen en Karim Chengaachi. De Zwollenaren deden het goed door twee keer van een achterstand terug te komen maar mochten gezien het spelbeeld niet ontevreden zijn met het behaalde punt.

berkum_-flevo-2.jpg 

“In de eerste 10 minuten hadden we een erg goede fase maar daarna kwam Flevo Boys er steeds beter in. Tegen zulke ploegen moet je niet op achterstand komen, maar dat gebeurde ons wél. We hebben fouten gemaakt maar ik maak toch een compliment aan onze groep dat we steeds uit achterstand terug zijn gekomen,” vond Berkum-coach Roeland ten Berge. Trainer Wiljan Mossing Holsteyn van Flevo Boys vond dat zijn ploeg recht had gehad op meer. ”Ik heb toch een katterig gevoel, want ik vind dat wij hier drie punten mee hadden moeten nemen.” 

berkum_-_flevo_boys-13.jpg 

Chris v.d. Meulen op weg naar de 1-1…

 berkum_-_flevo_boys-9.jpg

berkum_-_flevo_boys-4.jpg 

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Counters

Berkum kwam uitstekend uit de startblokken en dat had eigenlijk al binnen twee minuten voor een voorsprong moeten zorgen. Nadat Frank Hoolsema slordig verdedigen afstrafte redde doelman Hessel Altenburg maar half en kwam Berkum-spits Chris van der Meulen in vrije positie. Zijn lob verdween echter over het Emmeloordse doel waarmee de kans op een snelle voorsprong voor de thuisclub in rook opging. Na een kwartiertje begon Flevo Boys beter in de wedstrijd te komen en werd de ploeg via messcherpe counters steeds gevaarlijker. Frank Post en Timon Rorije hadden het vizier echter nog niet erg accuraat afgesteld zodat de kansen werden gemist en datzelfde gebeurde aan de andere kant bij Van der Meulen.

Direct na rust liet Dick Hakvoort een riante kans lopen om Flevo Boys op voorsprong te brengen maar dezelfde speler voorkwam even later dat Karim Chengachi, door Youp Kok op het Emmeloordse doel afgestuurd, kon scoren. Nadat een harde inzet van de uitstekend spelende Dennis van der Wal was gekeerd door Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis was het even later wél raak. Met een mooie combinatie werd de Berkum-defensie aan flarden gespeeld waarbij de bal uiteindelijk via Arjen Spaan naar Rorije ging en die had geen moeite om de 0-1 binnen te schieten.

Dieptepass
Ruim 10 minuten later trok de thuisclub de stand weer recht toen Dirk Muis, diep op eigen helft, een fraaie dieptepass verzond naar Chris van der Meulen. De Zwolse spits nam uitstekend aan, liet de verdedigers van Flevo Boys zijn hielen zien en scoorde een onberispelijk doelpunt: 1-1. Lang konden de Zwollenaren daar echter niet van genieten want nauwelijks een minuut later hadden de bezoekers de marge weer hersteld. Bij een corner verzuimde iedereen bij Berkum in te grijpen en kon topscorer Rorije de 1-2 binnen koppen. Wesley de Klein verzuimde 10 minuten voor tijd, bijna op de Zwolse doellijn, nogal knullig om de voorsprong van zijn ploeg te vergroten maar Berkum vocht zich daarna keurig terug. Na slecht wegwerken in de Emmeloordse defensie kwam de bal zeven minuten voor het slot via onder anderen Jerrol Poot bij Karim Chengachi. De Zwolse spits, tot dat moment in de tang bij verdediger Dennis van der Wal, toonde zijn klasse door met een harde knal voor de 2-2 te zorgen. Daarmee zorgde hij er voor dat Berkum in de ruim bemeten middenmoot van de Hoofdklasse C blijft staan en dat Flevo Boys tweede blijft.

Berkum–Flevo Boys Emmeloord, 9 november 2013
Eindstand: 2-2 (0-0)

 

Doelpunten: 57. Timon Rorije (0-1), 69. Chris van der Meulen (1-1), 70. Timon Rorije (1-2), 83. Karim Chengachi (2-2)

Gele kaart: Wesley de Klein (Flevo Boys)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman, Yassine Assa, Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Jerrol Poot, Frank Hoolsema (73. Ruud Wellenberg), Pascal Diender, Chris van der Meulen, Karim Chengachi, Youp Kok

Opstelling Flevo Boys: Hessel Altenburg, Arnoud Post, Dennis van der Wal, Dick Hakvoort, Paul Bergtop, Wesley de Klein, Arjen Postma, Aran Nijboer, Timon Rorije, Frank Post, Arjen Spaan (87. Allan Bakker).

 

Door Th. Kölker 

 
  berkum_-_flevo_boys-5.jpg
 
berkum_-_flevo_boys-7.jpg
 
berkum_-_flevo_boys-8.jpg
 
berkum_-_flevo_boys-10.jpg
 
berkum_-_flevo_boys-11.jpg
 
berkum_-_flevo_boys-12.jpg
 
berkum_-_flevo_boys-14.jpg
 
berkum_-_flevo_boys-15.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Berkum en Flevo Boys delen de punten”

Reacties zijn gesloten.