PEC Zwolle deelt punten met FC Twente

|   Laatste wijziging

Zwolle – PEC Zwolle heeft de wedstrijd tegen FC Twente gelijkgespeeld. In eigen huis werd de uitslag 1-1. Het doelpunt voor Zwolle werd gemaakt door Guyon Fernandez. Ron Jans: "FC Twente heeft z’n huiswerk goed gedaan. Het gelijkspel was bij rust al terecht. In de tweede helft scoren we de 1-0. Daarna hadden we de controle, maar valt de 1-1. Na die gelijkmaker was ik blij dat het zo bleef, want Twente werd sterker."

10-11-2013_pec_zwolle-fc_twenthe_1-1_04.jpg 

Diederik Boer en Guyon Fernandez stonden bij Zwolle in de basis, wat ten koste ging van Leon ter Wielen en Fred Benson. Na minutenlang Twents balbezit in de openingsfase kwam Zwolle beter in de wedstrijd. Het leverde kansen op voor Guyon Fernandez en Mateusz Klich op, maar keeper Nick Marsman lette goed op. Aan de andere kant was Luc Castaignos dichtbij de openingstreffer, maar Boer redde bekwaam. In de tweede helft startte PEC Zwolle scherp. Giovanni Gravenbeek onderschepte een bal voor Castaignos, Mustafa Saymak stuurde Giovanni Hiwat diep, waarna Fernandez diens voorzet kon binnenprikken. De voorsprong zorgde ervoor dat Twente meer uit de schulp kroop.

10-11-2013_pec_zwolle-fc_twenthe_1-1_05.jpg

10-11-2013_pec_zwolle-fc_twenthe_1-1_03.jpg 

10-11-2013_pec_zwolle-fc_twenthe_1-1_02.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

Dusan Tadic stuitte op Boer, maar na dik zeventig minuten viel toch de gelijkmaker. Quincy Promes strafte een fout in de Zwolse achterhoede af. In de slotfase kon het duel beide kanten op, maar Bjelland redde een inzet van Hiwat van de lijn. ,,In de tweede helft scoren we de 1-0. Daarna hadden we de controle, maar valt de 1-1. Na die gelijkmaker was ik blij dat het zo bleef, want Twente werd sterker", aldus Jans. ,,Het ging wel aardig goed", vond Gravenbeek.  

Na de interlandperiode komt PEC Zwolle weer in actie. FC Groningen is op 24 november de volgende tegenstander in Gronigen (14.30 uur).

PEC Zwolle – FC Twente 1-1 (0-0). 
Scheidsrechter: Blom 
Toeschouwers: 12.500

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse, Achenteh, Mokotjo, Klich (78. Nijland), Hiwat, Saymak, Thomas (82. Labylle), Fernandez (69. Narsingh)

FC Twente: Marsman, Rosales, Bjelland, Martina, Schilder (76. Breukers), Eghan (57. Mokhtar), Ebecilio, Gutierrez, Promes, Castaignos, Tadic

Scoreverloop: 
54. Fernandez 1-0 
72. Promes 1-1

Bron: peczwolle.nl 

10-11-2013_pec_zwolle-fc_twenthe_1-1_01.jpg

10-11-2013_pec_zwolle-fc_twenthe_1-1_07.jpg

10-11-2013_pec_zwolle-fc_twenthe_1-1_06.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

37 gedachten over “PEC Zwolle deelt punten met FC Twente”

  1. Ja, wat moet je over deze wedstrijd zeggen. Een teleurstelling toch wel. Na twee keer bijna winst vorig jaar had ik goede hoop op winst vandaag, maar dat is dus niet gebeurd. Aan de andere kant, tegen Twente mag je een punt morsen. Mooi vond ik de supportersactie van de Tifosi. ze waren goed aanwezig!! Vak 13 liet ook van zich horen. Verder jammer dat Klich en vooral Achenteh niet hun dag hadden. Blij dat we Lachman en Mokotjo in de gelederen hebben.

  2. Tifosi weer terug bij pec?

    Ze waren toch helemaal klaar met de club en sommige mensen binnen de club?!
    En dan nu weer een aktie doen…
    Nee dan sta je ook niet achter wat je verkondigd hebt

  3. Alles wat de sfeer verhoogd en PEC Zwolle kan steunen moet gewaardeerd worden en respect krijgen. Wees blij dat de tifosi er weer zijn dus. Ze vielen meer op dan de jongens van FEU vandaag, dus ze zijn weer helemaal terug. Alle Tifosi hebben altijd PEC Zwolle in hun hart gehad en gehouden, neem dat maar van mij aan.

  4. Spannende pot gezien vandaag, had zeker meer ingezeten tegen die halve Duitsers. Ook blij met zo’n sfeeractie van de tifosi. Stuk beter toch dan die paar bordjes dus ze op noord omhooghouden. Gebleken is wel dat de sfeer ook daar niet vandaan komt, sneue ‘alle tukkers zijn homo’ of ‘wie niet springt is een egel’ (75 procent van het stadion springt niet). Blijft een middenstands cluppie, waar je echt niet hoeft te proberen gek te doen..

  5. Wat anders; tijdens die felle bui zag ik dat de gehandicapten vlak achter het doel op zuid het behoorlijk slecht hadden. Gezicht in de koude wind en kletsnat worden. Dat moet anders PEC Zwolle >:( Ik hoop werkelijk dat directeuren dit lezen.

  6. De south side loyals, fcz tifosi, zwolle loyals, is dat allemaal dezelfde groep?

    En ze doen dit voor hunzelf en niet voor de club? Nou dan snap ik niet dat PEC toestemming geeft aan ze.

  7. In tegendeel tot tifosi maakt de FEU haar doeken wel allemaal zelf. Gedrukte doeken die ook nog eens gesponsord zijn zul je al helemaal niet bij hun vinden. De groep is naar mijn idee nog te klein om heel noord vocaal achter zich te krijgen, iets wat ze wel lukt in uitwedstrijden (zie psv uit vorige week) Die jongens steken meer tijd en geld dan tifosi ooit nog zal doen. Hun reizen altijd de club achterna en dan komt tifo even bij een thuiswedstrijdje de credits ophalen met een oud gedrukt doek?

    ps: woord ‘loyal’ kunnen ze ook wel weglaten. Zag ze vanmiddag na pec alweer op nederland 1 bij de handbal staan heien op 5 trommels ..

  8. eeeeh “038” sorry maar jouw verhaal klopt ook niet helemaal, de feu heeft voor een poosje terug een collecte gehouden omdat ze geen geld meer hadden… dus eigenlijk heeft heel noord meebetaald aan die doeken van de feu en zijn ze gesponsord door de mede-supporters, hier hebben ze +/- 780 euro mee opgehaald en het enige wat wij daar voor te zien krijgen is een groot doek met feu zwolle erop en een ander doek waarbij wederom het feu logo er heel erg groot opstaat, dus kom alseblieft niet meer aan met de feu word niet gesponsord en het is allemaal hun eigen geld want je moet geen verhaaltjes gaan vertellen die niet kloppen, echter heb ik wel een compliment voor de feu, ik vind namelijk dat die zwaaivlaggen van hun zo mooi handbeschilderd zijn dat het net lijkt of ze zijn gedrukt!?!

  9. Ik zag die vlaggen waar laatst zo flauw over werd gedaan, vanmiddag op TV en vond ze heel duidelijk en mooi gemaakt overkomen. Creatiever dan wat te doen gebruikelijk is hier en elders. Mijn complimenten voor de makers.

  10. Hoeveel collectes heeft tifosi gedaan bij pec? Best veel.
    En wat heeft de supporter daar van terug gezien?

    Een sfeeractie bij sc heerenveen, handball en volleybal wedstrijden! Behoorlijk vaag al zeg je het mij

    En als ik het niet mis heb is er na de inzameling van de feu het doek ‘pec zwolle – desespereerd nimmer’ gepresenteerd. En daar staat idd een feu logo op ofzo, niet meer dan logisch als je het zelf geschilderd hebt toch

    En dat halve finale doek ‘pec man’, die was ook van de feu toch?
    En hadden ze ook niet een werplinten actie vorig seizoen?
    Dus ‘onze’ euro’s zijn goed besteed dacht ik

  11. ik weet toevallig dat fcz tifosi ook zelf hun doeken maakt.
    dat geld voor de collecte is volgens mij gebruikt voor materiaal en vuurwerk enzo.
    fcz tifosi is niet alleen voor de voetbal maar voor alle sporten in zwolle.
    die feu moet zich meer bezighouden met sfeer dan antidoeken waar ze een collecte voor houden.

  12. Wie maakt zich nu druk om sfeer als de vrolijkheid door kutrecht overlopen wordt? Ik vindt de discussies tussen de harde kerns van vandas noord en pec boys een stuk interessanter en ook harder..

  13. Gaan jullie wel eens naar uitwedstrijden? Volgens mij niet. Daar zorgt de feu zeker voor sfeer. Uit bij psv bijvoorbeeld, 90 minuten gezang vanaf hun kant. Ik heb de tifosi nog nooit bij een uitwedstrijd van ‘hun’ club gezien.
    En die grote mega doeken van tifosi zijn gewoon besteld op internet en niet zelf gemaakt naar mijn weten

  14. Wie maakt zich nu druk om de feu en tifosi?? Helemaal als na psv een groep eigen vervoer supporters worden aangevallen als wraak voor de actie van pec boys vorig jaar, als vandas in de vrolijkheid door utrecht overlopen worden als bij interlands andere firms niet meer weten of de nu vandas of pec boys moeten bellen? Als vandas op de stentor staat en pec boys op noord bij de wok restaurant…ik vindt de discussies tussen vandas en pec boys een stuk boeiender dan een paar jochies die liedjes zingen…

  15. Tifosi is toentertijd veelvuldig en rijkelijk door de sponsorgroep rondom ex-voorzitter van Vliet betaald.
    Niet zozeer omdat die de sfeeracties zo leuk vonden, maar om tweespalt te drijven tussen de supporters, want dat bestuur lag ernstig onder vuur.
    Uiteindelijk hebben de verenigde supporters het wanbeleid van van Vliet met succes kunnen stoppen.
    De Tifosi hebben toen gekozen voor het geld en eigen gewin en niet voor de toekomst van de club.
    Ze hebben daarmee de overige supporters verraden en dat stempel zullen ze nooit meer kwijt raken.

  16. Het gaat over een wedstrijd van pec zwolle en ik hoor hier alleen maar de namen fcz tifosi en feu zwolle, hoe zit dit precies?
    Ik weet nog de vuurwerk acties van fcz tifosi die waren leuk, maar de spandoeken van feu zwolle zijn ook goed.
    Wat is de reden dat tifosi naar zuid is gegaan en ik hoor veel personen hier negatief uiten richting de feu. Zijn dit allemaal personen van tifosi of zijn dit nep accounts?

  17. Wat een rare discussie over de diverse supportersgeledingen binnen PEC Zwolle. De club staat er sportief en financieel hartstikke goed voor en hier wordt een discussie gevoerd over wie welke sfeeracties doet bij thuiswedstrijden. Wat een rare discussie zeg, jullie supporteren allemaal PEC Zwolle en hoe en wie en waarom maakt toch helemaal niks uit? Geniet van het huidige succes zou ik willen zeggen. Zwolle voetbalt leuk, aantrekkelijk en dat levert ook nog eens goede resultaten op.

  18. Sorry vakkie9,

    Ik ga graag naar alle thuiswedstrijden van PEC Zwolle. Maar uitwedstrijden kost me teveel tijd om zulke wedstrijden te bezoeken, en vaak ook te weinig tijd ervoor.

    Ben ik nu ook geen supporter meer?? omdat ik niet naar uitwedstrijden ga?

    En over de sfeeractie van tifosi kan ik gewoon toejuichen! Het ziet er professioneel uit, je kan merken dat je zo’n groep mist binnen het stadion. Ondanks van wat er in het verleden is gebeurt! Iedereen verdiend een 2e kans toch? 😀

  19. Tifosi is toentertijd veelvuldig en rijkelijk door de sponsorgroep rondom ex-voorzitter van Vliet betaald.
    Niet zozeer omdat die de sfeeracties zo leuk vonden, maar om tweespalt te drijven tussen de supporters, want dat bestuur lag ernstig onder vuur.
    Uiteindelijk hebben de verenigde supporters het wanbeleid van van Vliet met succes kunnen stoppen.
    De Tifosi hebben toen gekozen voor het geld en eigen gewin en niet voor de toekomst van de club.
    Ze hebben daarmee de overige supporters verraden en dat stempel zullen ze nooit meer kwijt raken.

    Klopt helemaal.

    Misplaatste actie van Tifo.
    Maar beloftes breken zijn ze sterker in dan sfeer maken TIJDENS de wedstrijd (bij PEC dan)

  20. Wat is de reden dat tifosi naar zuid is gegaan en ik hoor veel personen hier negatief uiten richting de feu. Zijn dit allemaal personen van tifosi of zijn dit nep accounts?

    Nep accounts van tifo, zijn ze erg goed in.

  21. Diederik Boer en Guyon Fernandez stonden bij Zwolle in de basis, wat ten koste ging van Leon ter Wielen en Fred Benson.

    heb er niet veel verstand van maar Benson was toch geschorst ?

  22. Wat is de reden dat tifosi naar zuid is gegaan en ik hoor veel personen hier negatief uiten richting de feu. Zijn dit allemaal personen van tifosi of zijn dit nep accounts?

    Nep accounts van tifo, zijn ze erg goed in.

    Dus tifo heeft geen hekel aan de feu?

Reacties zijn gesloten.