Lampionnenoptocht Westenholte

Zwolle – Van een PEC-lampion tot een lampion van Koekiemonster. Een grote hoeveelheid kinderen, gewapend met verschillende lampionnen, liep vanavond mee in de Sint Maarten optocht. De lichtjestocht in Westenholte verliep, net als vorig jaar, goed. "Als EHBO hebben we gelukkig alleen hoeven helpen met het maken van lampions die onderweg kapot gingen,’’ aldus organisator Jacqueline Eikelboom.

11-11-2013__sintmaarten_westenholte_21.jpg 

Ieder jaar is Westenholte, net zoals vele Zwolse wijken, toneel voor het feest van 11 november. Afgelopen woensdag stond het wijkcentrum Het Anker in het teken van lampionnen maken. "Basisschoolkinderen mogen dan zelf een lampion maken die ze mooi vinden,’’ vertelde José Bergsma. Samen met Jacqueline Eikelboom is zij lid van de wijkvereniging in Westenholte, en organiseren ze de knutselmiddag én optocht. "Het is leuk om te zien dat er zoveel kinderen zijn die met een zelfgemaakte lampion de optocht lopen," aldus Bergsma.

  https://youtu.be/JotZjVjOoa0

11-11-2013__sintmaarten_westenholte_22.jpg 

11-11-2013__sintmaarten_westenholte_24.jpg 

Op alles voorbereid

‘’We zorgen voor genoeg verkeersregelaars en begeleiders,’’ vertelde José Bergsma. De organisatoren hebben tot nu toe weinig ongelukjes meegemaakt tijdens de tocht. “Bijna nooit. En als er iets gebeurt zijn we goed voorbereid,’’ zei Eikelboom, ‘’er lopen tijdens de hele tocht mensen van de organisatie mee. Zij kunnen de kinderen helpen wanneer er iets vervelends gebeurt.’’

Het weer viel mee dit jaar. Vorige jaren waren de weeromstandigheden minder goed. “Dit jaar was het weer prima, droog en niet teveel wind.’’ Een geslaagd Sint Maarten dus. “Ik heb alleen maar blije gezichten gezien,’’ vertelde Eikelboom, “er waren daarnaast nog meer kinderen dan vorig jaar. We hebben dus niets te klagen.’’  

11-11-2013__sintmaarten_westenholte_23.jpg 

Blazers en Trommelaars

Net als vorig jaar begeleidde muziekvereniging Excelsior met blazers en trommelaars de tocht. Zonder veel ongelukken bracht de stoet muzikanten de kinderen door de wijk naar het schoolplein in de buurt. Hier kregen ze snoep en konden ze vervolgens de wijk in om nog meer snoep binnen te halen.  

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Lampionnenoptocht Westenholte”

Reacties zijn gesloten.