Interactieve info-wand bij De Vreugdehoeve

Zwolle – Bij biologische schapenboerderij De Vreugdehoeve heeft het Waterschap Groot Salland een interactieve informatiewand gemaakt over het project Ruimte voor de Rivier Zwolle. De wand geeft bezoekers informatie met tekst, foto’s, impressies, filmpjes en audiofragmenten. Dit alles is ontsloten via de gratis ‘reality-app’ Layar.

infowand.jpg

De wand is opgemaakt als een groot informatiepaneel en gaat inhoudelijk in op het hoe en waarom van Ruimte voor de Rivier. Naast een algemene tekst zijn inzetjes te zien die gebruikt kunnen worden om via de app filmpjes, audio en social-media koppelingen digitaal te ontsluiten. Als locatie voor deze wand is schapenboerderij De Vreugdehoeve aan de Zalkerveerweg in Zwolle gekozen. Deze boerderij moest letterlijk wijken om de IJssel meer ruimte te geven en ligt middenin het gebied waar de Dijkverlegging Westenholte wordt uitgevoerd, onderdeel van Ruimte voor de Rivier Zwolle.

Het verplaatsen van de schapenboerderij greep de eigenaar aan als kans om zijn bedrijf uit te breiden. Zo herbergt de Vreugdehoeve met het Schapentheater een bijzondere vergaderlocatie, is het een informatiepunt van Natuurmonumenten en doet het dienst als theehuis en winkel voor streekproducten waar ook eigen gemaakte producten van schapenmelk worden verkocht. De ligging aan de IJssel is voor Zwolle niet geheel zonder gevaar. Rivieren krijgen steeds meer water te verwerken. Daardoor hebben ze extra ruimte nodig. Met Ruimte voor de Rivier Zwolle wordt de komende jaren hard gewerkt aan de veiligheid van de stad. Door ter hoogte van Westenholte ruim twee kilometer dijk zo’n 300 meter landinwaarts te verplaatsen en het aanleggen van extra ‘nevengeulen’ kunnen grotere hoeveelheden water veilig worden afgevoerd. Ook bij Zwolle Zuid wordt gewerkt aan waterveiligheid.

In de Scheller en Oldeneler Buitenwaarden – iets ten zuiden van spoorlijn de Hanzenboog – worden ook nevengeulen gegraven. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan het verbeteren van het landschap en de natuur in het rivierengebied én het creëren van extra recreatiemogelijkheden. In heel Nederland worden meer dan 30 Ruimte voor de Rivierprojecten uitgevoerd om dit te bereiken. Het project in Zwolle wordt uitgevoerd door aannemerscombinatie Van den Biggelaar/Ploegam. Meer informatie over Ruimte voor de Rivier is te vinden op www.wgs.nl/ruimtevoorderivier en www.ruimtevoorderivier.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)