Kansen voor reclamemasten langs aanvoerwegen

Zwolle – Hoe kunnen reclame- of attentiemasten verantwoord ingepast worden om de economische dynamiek van Zwolle te ondersteunen? Daarover spreekt de gemeenteraad zich binnenkort uit. Burgemeester en wethouders leggen de raad een aantal mogelijke uitgangspunten en richtlijnen voor waarin in beeld wordt gebracht hoe attentiemasten stedenbouwkundig in te passen zijn. Het college benoemt ook potentiële criteria en randvoorwaarden.

 

reclamemast.jpg 

 

Er is bij bedrijven en instellingen veel behoefte aan hoge(re) attentiemasten. Zwolle kende vooralsnog onvoldoende mogelijkheden om dergelijke verzoeken goed te kunnen beoordelen. De gemeenteraad heeft eerder aangegeven  dat er beleid zou moeten komen om aanvragen goed te kunnen beoordelen. Er is een aantal attentiemogelijkheden in de A28-zone, waar veel passanten zijn. Ook de ‘buitenring’ en de andere Zwolse aanvoerwegen bieden kansen om bedrijvenconcentraties extra onder de aandacht te brengen. De buurt Brinkhoek protesteerde recent tegen de komst van een 20 meter hoge reclamemast.

Waarden

In verband met de stedenbouwkundige inpassing zijn een aantal waarden van belang, zoals het ‘groene’ aangezicht van de stad, het woon- en leefkwaliteit in de woonwijken en het historische stadscentrum. Mocht een mast worden toegestaan, dan is daarvoor een Beeld Effect Rapport en een welstandsadvies wenselijk.

 

Mogelijkheden

Afhankelijk van de discussie in de gemeenteraad kan beleid worden ontwikkeld voor attentiemasten. Een aantal ondernemersverenigingen heeft inmiddels al geïnformeerd naar de mogelijkheden voor hun werkgebied. Ook is er interesse van commerciële partijen die een locatie langs de A28 op het oog hebben. De kosten voor realisatie en exploitatie van de attentiemasten is voor rekening van de initiatiefnemers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Kansen voor reclamemasten langs aanvoerwegen”

  1. De kosten voor realisatie en exploitatie van de attentiemasten is voor rekening van de initiatiefnemers.

    Ik denk dat de gemeente er geen cent van ziet. Het is meer een gunst naar de ‘grote jongens’ toe.
    Voor je het weet zie je door de horizonvervuiling De Peperbus niet meer.

  2. Waarom college nu plotseling voor de gemeenteraad was er in april nog tegen en terecht.
    Zwolle is een mooie stad en bescheiden attentiemasten tot 10 meter hoog kunnen nog net anders hebben wij tien schreeuwerige masten

Reacties zijn gesloten.