PEC voorzitter Visser: “niet te lang tevreden zijn”

Zwolle – Geregeld laat PEC Zwolle voorzitter Adriaan Visser zijn licht schijnen over de afgelopen periode en de toekomst van de club. Visser is tevreden, maar wil niet achterover leunen. Er is nog genoeg werk te doen, vindt de voorzitter.

Visser op de website van PEC Zwolle: "We naderen langzaam de winterstop en tevredenheid over de eerste competitiehelft is nu al bijna op zijn plaats. PEC Zwolle speelt aantrekkelijk voetbal en strijdt mee bovenin de Eredivisie. Een strijd waarin geen punt werd ‘gestolen’, en we nog hoger hadden kunnen staan, als we de punten hadden gekregen die ons qua spel toekwamen. Hoe dan ook, de conclusie is gerechtvaardigd dat we op dit moment een middenmoter zijn en dat het beleid van de laatste vier jaar zijn vruchten heeft afgeworpen. Er is sinds 2009 met name op sportief en financieel vlak een flink stijgende lijn ingezet, met resultaten waar we best trots op zijn."

Vervolg verhaal Visser:

Ondanks de economische mindere tijden hebben wij (mede door de geweldige sportieve prestaties) de omzet in het seizoen 2012/13 ten opzichte van het seizoen daarvoor met een kleine 70% (!) weten te overtreffen. De kosten die gepaard gingen met de promotie lieten uiteraard ook groei zien; met name die op het gebied van de technische organisatie en die van de organisatie rondom de wedstrijden zijn sterk gegroeid. Uiteindelijk is het seizoen afgerond met een positief resultaat van € 200.000, een resultaat dat is toegevoegd aan het eigen vermogen, waardoor aan het eind van het vorige seizoen het totale eigen vermogen is gedaald naar minus €980.000. Ook de ontwikkelingen voor het komende seizoen 2013/14 laten een tot dusver positief resultaat zien, de omzet blijft doorgroeien met circa 10% naar ruim € 9.000.0000. Ook qua resultaat verwachten wij een verder sterk verbeterde positieve opbrengst, waardoor de eigen vermogenspositie en liquiditeit eveneens opnieuw verder verbeteren. Voor een volledig overzicht/illustratie van de resultaten over het seizoen 2012/2013, verwijs ik u naar de bijlagen die hier zijn te lezen.

Maar we willen verder. PEC Zwolle wil de status van middenmoter niet alleen vasthouden op sportief vlak, maar die ook verkrijgen op andere gebieden rondom en binnen alle geledingen van de club. In die zin hebben we de eerste maanden van de competitie iets boven onze stand geleefd, alle betrokkenen moeten beseffen dat we nog flink de schouders onder een aantal zaken moeten zetten en dat we middenin een proces zitten dat vier jaar geleden is ingezet, niet aan het einde ervan. Een proces met als hoofddoel het neerzetten van een breed gedragen regioclub met een verankering in de stad Zwolle, die topvoetbal speelt in de Eredivisie.

Natuurlijk: tevreden zijn, mag. Alleen: liever niet te lang. Achterover leunen leidt tot gezapigheid, stilstand en achteruitgang en getuigt niet van gezonde ambitie. En die hebben we bij PEC Zwolle. Ambitie die we durven uit te spreken. PEC Zwolle moet geen incidentele, maar een structurele middenmoter worden. Niet alleen op sportief vlak, maar ook op economisch en sociaal-maatschappelijk vlak.

We willen de begroting opschroeven, het stadion uitbreiden, de club nog meer in de regio zetten. Het vrouwenvoetbal en de jeugdopleiding uitbouwen, voor meer exposure zorgen voor PEC Zwolle United. De eigen organisatie versterken voor een slachtvaardiger commerciële afdeling onder leiding van onze algemeen directeur Edward van Wonderen. We willen groeien, het achterland verder aanspreken. Uit onderzoek blijkt immers dat de regio Zwolle, met zo’n 600.000 inwoners, er economisch gezien goed voor staat; een regio die PEC Zwolle nog meer aan zich kan en dus wil binden. Daartoe zoeken wij niet alleen nauwere samenwerking met de gemeente, maar ook met businessclubs en verenigingen in de wijde omtrek. PEC Zwolle heeft namelijk niet alleen draagvlak in Overijssel, maar ook daarbuiten, in nabijgelegen delen van Drenthe, Gelderland, Flevoland en Friesland. Potentiële steun die het fundament onder onze club nog weer verder zal verstevigen.

En we willen de aanwezige topspelers langer aan ons binden (waardoor ook hun marktwaarde stijgt), de club aantrekkelijker maken voor andere, potentiële internationals die ons goede scoutingapparaat onder leiding van technisch directeur Gerard Nijkamp op het oog heeft. Zodat we naast Mateusz Klich en Kamohelo Mokotjo in de toekomst nog meer internationals in Zwolle aan het werk kunnen zien. Wat weer tot gevolg heeft dat ook fans zich graag aan onze club verbinden, in die zin versterken spelers en fans van PEC Zwolle zich op dit moment op een manier die tot de verbeelding spreekt en waarvan ik hoop dat die ook in de toekomst nog lang blijft bestaan.

Uitgangspunt voor al deze ambities vormt de consequente uitvoering van het beleid zoals dat is ingezet in 2009. Een beleid waarin PEC Zwolle nog verder wordt ingebed in de regio Zwolle als voetbalorganisatie op het hoogste niveau, met een uniek zakelijk netwerk dat meerdere provinciegrenzen overschrijdt en een brede schare trouwe fans uit die regio aantrekt. Als maatschappelijk verantwoorde voetbalclub met een goede jeugdopleiding, waarbij onze regionale kernwaarden als fatsoen, durf, ondernemerschap, rentmeesterschap en bereidheid tot aanpassen om het maximale te kunnen bereiken hoog in het vaandel staan.

Gezonde, maar vooral ook haalbare ambities als we die niet alleen uitspreken, maar ook vol overtuiging najagen. Daarom hebben de RvC en directie de laatste maanden enthousiast gewerkt aan de vormgeving van het Masterplan 2016/2017 waarover we nader informeren tijdens onze nieuwjaarsbijeenkomst in januari.

Met sportieve en ambitieuze groet, 

Adriaan Visser 
Voorzitter PEC Zwolle 

Bron: peczwolle.nl 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

13 gedachten over “PEC voorzitter Visser: “niet te lang tevreden zijn””

  1. Dat is zeker ze zijn goed vooruit gegaan en zullen moeten waken dat het zo blijft draaien ook naar de winterstop .Wens ze alle geluk van de wereld

  2. Een EV van bijna een miljoen negatief? Heb ik wat gemist of is het EV sinds de promotie alleen maar opgelopen (in negatieve zin)?

    Ik had verwacht dat dit onderhand wel nul zou zijn. Verder, ga zo door.

  3. Ik zou dat graag in statistieken willen zien. Kan iemand die eens opzoeken? Mij lukt dat niet.

    Ik dacht dat het na 2010/2011 7 ton negatief was en in remissie. Maar in het geval van PEC zie ik graag mijn ongelijk bewezen.

    En, niet alles was de schuld van Van Vliet. Zwolle promoveerde ook onder hem in 2002. Het ging pas mis toen hij Spijkerman niet wilde ontslaan.

  4. Ik ben erg tevreden met het voetbal de afgelopen 4 jaar, echter waren deze jaren wel de uitgelezen mogelijkheid volgens mij, om het negatieve eigen vermogen grotendeels weg te werken. Als ik dan lees hoeveel het nu nog is, valt me dat tegen.
    Desondanks denk ik dat PEC echt heel goed bezig is. Volgens mij zijn alle “neutrale” supporters van voetbal in Nederland allemaal een klein beetje fan geworden van PEC en dat is een prestatie van formaat!

  5. Eens met:

    Ik ben erg tevreden met het voetbal de afgelopen 4 jaar, echter waren deze jaren wel de uitgelezen mogelijkheid volgens mij, om het negatieve eigen vermogen grotendeels weg te werken. Als ik dan lees hoeveel het nu nog is, valt me dat tegen.

  6. Mooi, aan alles kun je zien dat PEC echt Back is. Het beleid, enkele jaren geleden ingezet werpt echt zijn vruchten af. TOP!

    Juni 2011 was het EV 1.2 miljoen negatief. Kleine verbetering dus.

Reacties zijn gesloten.