Grote oefening hulpdiensten bij oude ziekenhuis

Zwolle – Donderdagavond 14 november was het voormalige woonzorgcentrum ‘De Weezenlanden’ het decor van een grote hulpverleningsoefening van brandweer, politie en ambulance.

https://youtu.be/ptq503CbGks

Het verzorgingshuis staat al geruime tijd leeg en dat trekt ook deze avond zwervers en andere daklozen aan die hier het is warmer willen hebben, een drietal zwervers besloot het iets warmer te maken door een vuurtje te maken op de tweede verdieping. Al snel nam de omvang van het eerder gestichte vuurtje in omvang toe en dit viel een voorbijganger op, deze sloeg vervolgens in het naastgelegen ziekenhuis alarm die melding maakte van een brand. Voor de brandweer die op dat moment nog aanrijdend was, was het niet bekend of er nog eventuele slachtoffers in het pand waren, bij de ingang werden zij opgewacht door een slachtoffer met brandwonden aan de handen en het gezicht, deze waren veroorzaakt met een bluspoging met whiskey. Al snel bleek dat de brandweer het niet met één blusvoertuig aankon waarna is opgeschaald naar ‘middelbrand’ waarbij een OVD (Officier van Dienst) en een tweede blusvoertuig ter plaatse waren gekomen om zo toch een snelle en veilige redding van slachtoffers te kunnen doen.

14-11-2013_peletonsoefening_zwolle_25.jpg 

14-11-2013_peletonsoefening_zwolle_45.jpg 

14-11-2013_peletonsoefening_zwolle_31.jpg

Meer foto’s bij Lees Verder…

Ondertussen troffen brandweerlieden nog één slachtoffer aan met brandwonden die niet precies wist of er sprake was van meer slachtoffers. De brand wist inmiddels ook over te slaan naar de derde verdieping waar ook de gangen onder de rook kwamen te staan. Ook nu bleek het te zijn dat er meer manschappen nodig waren omdat er nog meer zwervers aanwezig bleken te zijn en gered moesten worden, na het sein ‘grote brand’ is er nog verder opgeschaald naar GRIP 1 (Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure) waarbij ook extra toevoer van bluswater uit de stadsgracht noodzakelijk was geworden. De vlammen bleven om zich heen slaan en ook de vierde verdieping viel ten prooi aan de vlammen. Een aantal zwervers pikte het niet dat zij naar buiten zijn gebracht en keerde zich tegen de aanwezige agenten die hardhandig in moesten grijpen om hen aan te kunnen houden. De brand was inmiddels zo groot geworden dat het pand als verloren moest worden beschouwd waarbij het afbrandscenario van kracht werd.

14-11-2013_peletonsoefening_zwolle_39.jpg

14-11-2013_peletonsoefening_zwolle_27.jpg 

14-11-2013_peletonsoefening_zwolle_41.jpg

14-11-2013_peletonsoefening_zwolle_32.jpg

14-11-2013_peletonsoefening_zwolle_47.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Grote oefening hulpdiensten bij oude ziekenhuis”

  1. Daklozen die whiskey drinken? Die drinken champagne, wist u dat niet? Het zijn toch geen paupers? :-*

    In werkelijkheid drinken de meesten halve liters bier. En bij brand zullen ze eerder de gulp losmaken, dan de kostbare alcohol verspillen. 😉

Reacties zijn gesloten.