Mediawijze workshops voor leerkrachten

Zwole – Woensdag 27 november bieden RiMa-educatie en de Bibliotheek Zwolle de workshop Flipskills aan voor leerkrachten en docenten in het basis- en voortgezet onderwijs. De gratis workshops vinden plaats in het kader van de Week van de Mediawijsheid (22 t/m 29 november).

flipskills.jpg

De wereld verandert van een industriële naar een kennis- en netwerksamenleving. Dit vraagt bepaalde competenties van burgers om succesvol mee te kunnen doen in deze samenleving. Het onderwijs moet hierop inspelen en leerlingen van nu voorbereiden op een toekomst voor later. ‘Flipping the Classroom’, een actuele onderwijsinnovatie, is een laagdrempelige en alternatieve aanpak van lesgeven, waarbij mediawijze technieken en vaardigheden worden ingezet. Voorafgaand aan de les vindt de kennisoverdracht plaats door middel van een instructievideo.

De traditionele les wordt omgedraaid (geflipt): het bekijken van de video’s is huiswerk, de verwerkingsopdrachten worden in de les gemaakt. Een voordeel van deze methode is dat de leerlingen de video’s meerdere malen kunnen bekijken onafhankelijk van plaats en tijd. Daarnaast geeft het de docent ruimte om tijdens de les leerlingen direct te ondersteunen bij de verwerking van de kennis. In de workshop Flipskills neemt de docent een instructievideo op met de online tool Screen-O-matic. De tool TED-ed verrijkt de video les met vragen, achtergrondinformatie en een discussie. Flipskills is een relatief eenvoudige kennismaking met ‘Flipping the Classroom’, geschikt voor leerkrachten in alle vormen van onderwijs. RiMa-educatie heeft naast de workshop Flipskills vele mogelijkheden binnen het thema digitale onderwijsverrijking (www.digitaleonderwijsverrijking.nl).

Op korte termijn wordt het aanbod educatieve theatervoorstellingen uitgebreid, zowel binnen het thema mediawijsheid als daarbuiten. Het aanbod van RiMa-educatie is geschikt voor het gehele onderwijs, van basisscholen tot hoge scholen. Kijk op www.rima-educatie.nl voor meer informatie. De workshops Flipskills vinden op woensdag 27 november plaats in de Bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80). De workshops starten om 13.00 en 15.00 uur en duren 1,5 uur. Deelname is gratis. Reserveren wordt aangeraden en is mogelijk via www.bibliotheekzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)