Berkum komt sneu weg in Harkema

Zwolle – VV Berkum heeft ondanks een langdurig veldoverwicht en een wagonlading aan kansen met 2-1 verloren bij Harkemase Boys. De Zwollenaren gaven een voorsprong uit handen en hadden ook daarna nog volop mogelijkheden om de punten te pakken maar wisten die, af en toe met de nodige pech, niet te benutten. 

“Het was moeilijk voor ons, Berkum heeft vandaag heel aardig gevoetbald en over ons eigen spel kan ik niet tevreden zijn. Voor de neutrale toeschouwer was een gelijkspel misschien een betere uitslag geweest,” vond trainer Willem Brouwer van Harkemase Boys. Berkum-keeper Mathijs Bouwhuis was nuchter in zijn analyse. “Het is mij te gemakkelijk om te zeggen dat we hadden moeten winnen. Scoren hoort er ook bij in het voetbal en dat doen wij gewoon te weinig,” aldus de Zwolse doelman.

Favoriet
Hoewel de thuisclub na een goede serie in de voorgaande weken als favoriet van start ging was het Berkum dat in de eerste helft de lakens uitdeelde. Al in het eerste kwartier waren er kansen voor Chris van der Meulen, Jerrol Poot en Karim Chengachi maar die werden niet benut. Na ruim 20 minuten drukte Berkum het overwicht eindelijk uit in een verdiende openingstreffer toen de Friese defensie de bal na een corner niet voor de goal weg kon werken. Chengachi kreeg zijn voet er wél achter en schoot zijn ploeg uit een lastige positie naar de 0-1. Gaandeweg worstelde Harkemase Boys zich wat onder de Zwolse druk uit en greep de Berkum-verdediging een paar keer niet al te overtuigend in. Dat werd kort voor rust fataal toen Johnsen Bacuna totaal vrij de bal op links aan kon nemen. De topscorer van Harkemase Boys rondde die buitenkans efficiënt af en schoot de Friezen naar 1-1.

Balvast
Na de hervatting stichtte Harkemase Boys onrust met een paar onbenutte kansen voor onder anderen Gersinio Constansia maar even later sloeg Bacuna opnieuw toe. De razendsnelle en balvaste spits miste eerst nog door voorlangs te schieten maar toen de bal binnen de lijnen bleef en weer voor het Berkum-doel werd gebracht haalde Bacuna hard uit voor de 2-1.

Invaller Heine Uuldriks bracht vervolgens een grote kans om zeep om de thuisclub aan een grotere zege te helpen maar daarna leek het een kwestie van tijd voordat Berkum langszij zou komen. Er werd een hele serie kansen gecreëerd voor onder meer Pascal Diender, Chengachi en Poot maar altijd stond keeper Kampjes, een been, de paal of de lat de gelijkmaker in de weg. Dat ging door tot in blessuretijd toen een kopbal van Diender boven doelman Maikel Kampjes op de lat belandde. Aan de andere kant leek Harkemase Boys vlak voor tijd opnieuw te scoren toen Constansia in het strafschopgebied onreglementair werd gestuit door keeper Bouwhuis en de bal op de stip belandde. Constansia nam die penalty zelf maar Bouwhuis kreeg zijn vuist achter de bal die daarna via de paal het veld weer in stuitte.

Zo bleef het bij een zuinige 2-1 overwinning voor de Friezen die overduidelijk opgelucht van het veld stapten maar wel naar een derde plek op de ranglijst van de Hoofdklasse C oprukten. Het deze middag onfortuinlijke Berkum blijft op een tiende plek hangen maar heeft nog volop aansluiting bij de middenmoot en de ploeg heeft de kansen op een betere klassering dus nog steeds in eigen hand.

Harkemase Boys-Berkum, 16 november 2013

Eindstand: 2-1 (1-1)

 

Doelpunten: 22. Karim Chengachi (0-1), 42. Johnsen Bacuna (1-1), 60. Johnsen Bacuna (2-1)

Gele kaarten: Yassine Assa, Mathijs Bouwhuis (Berkum), Joël Wagenaar, Jasper Valentijn, Sake de Haan (Harkemase Boys)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Jason Huisman (83. Jasper van der Stouw), Dirk Muis, Jeffrey Pohowainjaan, Yassine Assa, Jerrol Poot, Ruud Wellenberg (72. Kevin Schmidt), Pascal Diender, Chris van der Meulen, Karim Chengachi, Youp Kok (46. Frank Hoolsema)

Opstelling Harkemase Boys: Maikel Kampjes, Klaas Schotanus, Jasper Valentijn, Joram Smits (74. Sake de Haan), Jordy van Wijk, Joël Wagenaar, Raymond Bolt (56. Heine Uuldriks), Harvey Bischop, Johnsen Bacuna, Gersinio Constansia, Arton Musliu.

 

Door: Th. Kölker 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Berkum komt sneu weg in Harkema”

  1. Heel toevallig was ik vanmiddag in Harkema en heb daardoor een groot gedeelte van de wedstrijd kunnen volgen. Ik vond de Harkema’se overwinning wel verdiend.:)

Reacties zijn gesloten.