Zwollenaren in verhalenbundel Oost West…

Zwolle – Zwollenaren Hans Lafaille, Esther Groenenberg, Kitty Peetoom en Harry Bouwhuis werken mee aan de verhalenbundel ‘Oost West…verhalen uit de Kop van Overijssel’. Dertig auteurs uit de regio schrijven daarin over hun jeugd. Dat levert een prachtig en vaak heerlijk sentimenteel boek op.

Cuby-drummer Hans Lafaille schrijft over zijn jeugd in de Pierik en over zijn liefde voor de wateren van de Kop van Overijssel. Zangeres Esther Groenenberg keert terug naar haar geboortedorp Nieuwleusen en besluit dat ze meer dorp naar haar woonplaats Zwolle wil brengen. Eigenaresse Kitty Peetoom van De Verhalenboot groeide op in de polder en schrijft over de wekelijkse tochten naar Kampen. Journalist Harry Bouwhuis duikt in het verleden van zijn eigen voetballoopbaan, maar vooral in de historie van de voormalige RKSV Zwolle. Verhalen met voor iedere Zwollenaar herkenbare beelden.

Dat geldt ook voor de andere verhalen in Oost West…Bert Konterman schrijft bijvoorbeeld een verhaal vol jeugdsentiment over opgroeien in Rouveen en de overgang naar de grote stad. Andere auteurs in het boek zijn onder anderen jeugdboekenschrijfsters Janne IJmker en Aly Hilberts, Volkskrant-recensent Gustav Zimmermann, voormalig provinciedichter Koos Geerds en veel anders schrijvers en journalisten uit de Kop van Overijssel.

Oost West…is de opvolger van www.ditlandvraagtomeenboot.nl, een verhalenbundel die vorig jaar goed werd verkocht. Uitgever Varenindekopvanoverijssel.nl maakte de opvolger op verzoek van het WG van de Hulstfestival in Hasselt. Vandaar dat dit keer het thema jeugd is. De verhalenbundel kost slechts 9,95 euro en is vanaf dinsdag verkrijgbaar bij Waanders in de Broeren, Boekhandel Westerhof en Goedhart Boeken. Ook is het boek te bestellen via www.oostwestverhalen.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Zwollenaren in verhalenbundel Oost West…”

  1. terstal en slim, waarom zitten jullie nu negatief te doen? Mensen de werken vanuit hun passie en daar anderen een plezier mee doen, en jullie zitten daar maar te sikkeneuren….

  2. Zoveel mogelijk te cashen…..proest….Met een regionaal boek dat maar liefst 9,95 euro kost? Ja, dat zal enorm cashen worden…misschien houden ze er zomaar 100 euro aan over! 😉

  3. Slim en jij lijkt wel depressief, dan vind je ook alles maar vervelend.

    Suze, waarom zou dat gratis moeten zijn, je doet je boodschappen toch ook niet gratis?

Reacties zijn gesloten.