De Staat bouwt feest in Zwolle

Zwolle – De Nijmeegse rockband De Staat liet vrijdagavond zien dat ze "zelfs in een ding als de IJsselhallen een feestje kunnen bouwen." Met hun rauwe rock vermaakte De Staat het publiek. In een show van anderhalf uur lieten de bandleden met hun muzikale vaardigheden zien dat zowel het oude als het nieuwe werk de moeite waard is. 

 

20131115_232659_1_wm.jpg 

 

De band, die meerdere hits behaald heeft en drie albums heeft gemaakt, trapte af met het nummer All is dull. Dit nummer staat op hun net verschenen album I_con, verwijzend naar de iconen die bezongen worden op de cd. All is dull is qua titel geen beschrijving van de avond: het optreden was alles behalve saai. Geen moment verloor de groep het contact met het publiek. Zo kreeg ze ook tijdens het populaire nummer Devil’s Blood het publiek mee in hun enthousiasme. Met catchy deuntjes, synthesizers en af en toe een genadeloos geram speelde De Staat het nummer overtuigend.

 

20131115_223329_1_wm.jpg

 

  20131115_225555_1_wm.jpg

 

Ook het oude werk van de band bleef niet onbespeeld. Met als hoogtepunten de nummers Sweatshop en Oh, I see van hun tweede cd Machinery. De scherpe gitaarsolo’s en harde drums die volop aanwezig zijn in deze nummers, vormen een mooi decor voor de stem van leadzanger Torre Florim. Gedurende het hele optreden liet de leadzanger de ruimte voor het publiek om mee te juichen, te klappen en te zingen.

 

Kwalitatief speelde de band erg sterk. Hoewel de band niet altijd even goed te verstaan was. Maar geen moment hoefde je je zorgen te maken of de zanger zijn noten wel haalt. Zijn lage, stabiele stem is perfect voor de muziek die De Staat maakt. De afwisseling van oud werk en nieuw werk, van meezingbare refreinen en onverstaanbaar geram, maakt dat De Staat garant staat voor een mooie muziekavond. Met een rauw randje. Dat wel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)