Koor en orkest Greijdanus samen in concert

Zwolle – Enkele honderden bezoekers kwamen zaterdagavond af op het concert van het Greijdanus schoolkoor en –orkest. In de Open Poort te Hattem traden de leerlingen op met een gevarieerd muzikaal programma op hoog niveau. Behalve afzonderlijke optredens, werkten orkest en koor ook samen in het indrukwekkende slotlied ‘Holy is the Lamb’. Tijdens het concert werd een collecte voor de Filipijnen gehouden.

foto_1_greijdanus_concert.jpg

foto: Liesbeth Hovenga 

Het koor zingt prachtig uitgevoerde werken van Mozart zoals ‘Das Veilchen’ en ‘Ridente la calma’. Bijzonder aan dit concert is dat het schoolkoor tijdelijk onder leiding staat van Erik Korterink. Hij vervangt dirigent en muziekdocent Bert Duijst. In korte tijd is het koor gewend geraakt aan hun nieuwe dirigent. Tamara Schouten: “Het was wel even wennen aan het idee dat dit concert niet geleid zou worden door meneer Duijst. Meneer Korterink heeft de taak van het dirigeren van ons koor echt goed op zich genomen. Hierdoor hebben we toch een mooi concert kunnen neerzetten. Ik denk dat meneer Duijst wel trots zal zijn!"

Tijdens de muzikale avond wordt gecollecteerd voor de getroffenen op de Filipijnen. Teksten als: “Shelter for fragile lives” en “God of the poor, Friend of the weak. Give us compassion we pray. Melt our cold hearts…” uit ‘Beauty for brokenness’ krijgen hierdoor een diepere betekenis voor het publiek maar ook de uitvoerders. De opbrengst van de collecte is bijna €1000,-.

Het schoolorkest staat onder leiding van dirigent en muziekdocent Mark van Schooten. De leerlingen spelen klassiekers als de ‘New World Symphony’ (Dvorak) en ‘Sheherazade’ (Rimsky-Korsakov). De laatste met een gedurfde solo van eerste violiste Geanne Woertink. Na ‘The Magnificent Seven’ uit de gelijknamige film klinkt nog de ‘Good Old Can Can’ dat het publiek, eerst aarzelend maar later enthousiast, laat meeklappen. Lees het hele verslag op de website van Greijdanus: www.greijdanus.nl/muzikaal.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)