Bronzen Awards voor Zwolse scholen

Zwolle – Op vrijdag 22 november 2013 vindt in De Droom van Zwolle de uitreiking van de International Awards plaats aan een aantal deelnemers uit Zwolle. De enthousiaste jongeren van de Thorbecke Scholengemeenschap en het Thomas A Kempiscollege ontvangen een bronzen Award.  

 

De jongeren zullen tijdens de feestelijke bijeenkomst laten zien en horen waar ze mee bezig zijn geweest en waar ze hun Award mee hebben verdiend. Na afloop van de uitreiking is er onder het genot van een hapje en drankje gelegenheid om na te praten met deelnemers, ouders, andere gasten en de organisatie. De ontvangst is vanaf 16.15 uur en het programma begint om 16.30 uur. Het idee voor “The International Award for Young People” komt uit Engeland, waar de Award al sinds 1956 een begrip is. Inmiddels wordt het programma in 130 landen wereldwijd uitgevoerd. In Nederland bestaat het programma nu ongeveer 15 jaar. De International Award Nederland implementeert het programma op scholen en via de provinciale steunfuncties in het werkveld. In Overijssel werkt Jeugdwerkbureau STAP te Zwolle aan het implementeren en begeleiden van de projecten op scholen en het jeugdwelzijnswerk. 

Kernwoorden van de International Award zijn vrijwillige deelname, ontwikkeling van talenten, zelfstandigheid en plezier. Deelnemers zijn 14 tot 25 jaar oud. Ze volgen vier onderdelen t.b.v. hun persoonlijke ontwikkeling namelijk maatschappelijke betrokkenheid, individueel talent en sport en sluiten af met een zelf te organiseren expeditie. Deelname aan het programma van de International Award levert ze zelfvertrouwen, een betere kijk op eigen kunnen en maatschappelijke betrokkenheid op.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)