Benefietbijeenkomsten tegen kanker in Zwolle

Zwolle – Mensen uit Zwolle en wijde omgeving die beroepsmatig of privé te maken hebben met de ziekte kanker, komen op 2, 10 en 19 december samen in het Zwolse restaurant De Handschoen onder de noemer ‘Inspiratiecongres tegen kanker’. De opbrengst van de bijeenkomsten gaat naar SamenLoop voor Hoop, een lokale organisatie die geld inzamelt voor KWF kankerbestrijding.

 

Het initiatief voor dit drieluik komt van Cees van der Boom, arbeidsdeskundige en coach voor mensen met kanker. “Met deze serie bijeenkomsten hoop ik dat we met zijn allen kanker beter bespreekbaar kunnen maken. Patiënten stuiten nog altijd op onbegrip. Van collega’s, werkgevers, vrienden en familie bijvoorbeeld. Begrip kweken begint met het onderwerp bespreekbaar maken. Dat doen we de eerste twee avonden. De derde avond vieren we het leven en de kansen die we hebben, ook na de diagnose kanker.”

 

Maandag 2 december 2013

Tijdens de eerste bijeenkomst van ‘Inspiratiecongres tegen kanker’, op maandag 2 december 2013, staan de mens achter de kankerpatiënt en zijn naaste omgeving centraal. Er is vooral aandacht voor de regiefunctie die mensen in hun eigen ziekteproces hebben.

 

Hoofdspreker deze avond is schrijver Leo Preusting, die slokdarmkanker overwon en daar een boek over schreef: ‘Kop d’r Veur’. Daarnaast zijn te gast als spreker: Jan Nabers, hoofd Ruimte en Economie bij de gemeente Zwolle over de impact van kanker in een team; Marleen van den Hout van Maak werk van je passie over het belang van het volgen van je passie, ook (of juíst) na de diagnose kanker; Cees van der Boom van Cees van der Boom – Schakelen tussen mens en organisatie over de mogelijkheden die ook mensen die ziek zijn hebben op de werkvloer.

 

Dinsdag 10 december 2013

De tweede bijeenkomst van ‘Inspiratiecongres tegen kanker’, op dinsdag 10 december, biedt de werkgever een totaal andere mindset met betrekking tot de rol van medewerkers met kanker. Gedurende deze avond krijgen werkgevers inzicht in het proces van de patiënt. Ook wordt besproken hoe collega’s en werkgevers aandacht kunnen besteden aan de zieke. Zaak is ook om te kijken hoe de waarde van de medewerker kan worden verzilverd op een manier die beide partijen past.

 

Jolanda Beenen van Online@People presenteert deze avond mogelijkheden voor werkgevers om zonder risico’s personeel in te zetten. Cees van der Boom van Cees van der Boom – Schakelen tussen mens en organisatie geeft eyeopeners voor werkgevers. Daarnaast zijn te gast als spreker: René de Heer, wethouder Economische Zaken in Zwolle en Jos Govaarts, medisch coach en zelfstandig bedrijfsarts. De Heer spreekt over het thema ‘Samen leven begint bij jezelf’. In zijn presentatie geeft hij zijn visie op de terugtredende overheid en de participatiesamenleving.

 

Donderdag 19 december 2013

Op donderdagavond 19 december is het de feestavond van ‘Inspiratiecongres tegen kanker’. Mensen die bij (een van) de eerste bijeenkomsten waren, hebben de gelegenheid om in een ontspannen en informele sfeer verder te praten. Ook mensen die de strijd tegen kanker een warm hart toedragen, maar niet bij de eerste bijeenkomsten zijn geweest, zijn van harte welkom deze feestavond.

 

Aanmelden

Aanmelden voor (één van) de drie bijeenkomsten van ‘Inspiratiecongres tegen kanker’ kan bij Cees van der Boom via www.inspiratiecongrestegenkanker.nl. Alle drie de avonden zijn van 19.00 uur (inloop vanaf 18.30 uur) tot 22.00 uur, met gelegenheid om na te praten. Toegang is gratis. Deelnemers worden vriendelijk verzocht om op de avond zelf een donatie te doen voor het goede doel: SamenLoop voor Hoop. Nu al doneren? Elke bijdrage is meer dan welkom op NL52 INGB 0006 2245 44 t.n.v. Inspiratiecongres tegen Kanker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)