Zwolse Kerstpakkettenactie draait op volle toeren

Zwolle – Blauwvingers breien sjaals, kopen voedsel, doneren geld en geven hun tijd aan deze actie. Het doel is om ruim 800 feestelijke en gezonde kerstdozen te maken. Deze zijn voor de Voedselbank Zwolle, de Stichting Vrienden van de Herberg en het RIBW. Zwollenaren met een smalle beurs krijgen zelden een kerstpakket. Daarom is er een actie op touw gezet om voor hen kerstpakketten te maken.

Het doel is dat mensen die het moeilijk hebben, zorg en liefde ervaren van de Zwollenaren om hen heen. Iedereen mag meedoen met de actie. Dat is de insteek van het project dat georganiseerd wordt door de Koningskerk. Het is een actie voor en door Zwollenaren. Zo bouwen wij samen aan een stad waar liefdevol naar elkaar omgekeken wordt. U kunt een fiscaal aftrekbare gift overmaken via 1221.13.543 t.n.v. ‘Gereformeerde kerk Zwolle-Zuid’ o.v.v. ‘Kerstpakkettenactie’. Inmiddels is voor € 4.738 aan giften ontvangen. We hebben € 25.000 aan geld en goederen nodig voor 800 pakketten. U kunt ook producten inleveren bij de boodschappenacties in Zwolle-Zuid.

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 december wordt ingezameld bij zowel C1000 Forelkolk als C1000 Sellekamp. Op vrijdag 13 december wordt ingezameld bij de Albert Heijn in WKC Zwolle-Zuid. Wilt u de actie steunen met uw digitale stem? Surf naar www.twitter.com/KerstZwolle en www.facebook.com/KerstZwolle.

De Koningskerk heeft vorig jaar ook een Kerstpakkettenactie georganiseerd. Duizenden niet-kerkelijke en kerkelijke Zwollenaren hebben toen enthousiast meegeholpen. Dit door bijvoorbeeld producten in te zamelen of door het geven van een gift. Maar liefst 350 dozen gingen toen naar de Voedselbank. Ook is er een gift gegeven om voedsel te kopen voor de dagen na kerst. De actie was toen zo’n succes dat besloten is deze uit te breiden. Meer info via www.koningskerk.nl.

De aanbeveling vanuit het Zwolse college van burgemeester en wethouders: “Eten is een basisvoorwaarde voor mensen. Niet alleen fysiek, ook emotioneel is een – liefst gezamenlijke – maaltijd belangrijk. Dat beseffen we tijdens feestdagen zoals Kerst nog meer dan anders. Daarom is het belangrijk dat iedereen in Zwolle meedoet. De actie voor de Voedselbank en de Herberg draagt daar aan bij. Als stadsbestuur ondersteunen we de inzet om zoveel mogelijk Zwollenaren, oud en jong, een zo fijn mogelijke Kerst te laten beleven.”

De aanbeveling van Jonnie en Thérèse Boer: “Genieten van eten en drinken; dit doet men het liefst tijdens de kerstdagen. Samen met vrienden en familie besteedt iedereen net dat beetje extra aan een liefdevolle maaltijd. De kerstpakketten van de Koningskerk dragen bij aan een warme kerst voor hen die de steun van de Voedselbank goed kunnen gebruiken. Graag dragen wij deze actie een warm hart toe en hopen wij op uw bijdrage aan dit prachtige project.”

De aanbeveling van Kees Kraayenoord: “Kerst is alleen voor iedereen!”  Dat was vorig jaar de titel van onze kersttour waarmee we ook Zwolle aandeden. In een warme en volle IJsselhal traden we op en zongen we met de mensen uit Zwolle en omgeving heerlijke kerstliederen. Moeilijk voor te stellen dat, terwijl wij er warmpjes gezellig zaten te zingen, er op dat moment mensen waren in de straten en huizen van Zwolle die de eindjes aan elkaar moeten knopen! Maar Kerst is alleen voor iedereen! Juist daarom ben ik zo blij en trots dat deze doos niet alleen lekker eten bevat, maar ook mijn cd door de EO is geschonken om in de doos op te nemen! Van harte aanbevolen!!”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

4 gedachten over “Zwolse Kerstpakkettenactie draait op volle toeren”

  1. Mensen die een kerstpakketten krijgen en dit niet perse nodig hebben kunnen het ook aan deze goede actie geven ,als raadslid geef ik mijn pakket aan dit doel ik hoop dat vele mensen zullen volgen ,samen maken de kerstdagen dan voor alle Zwollenaren wat aangenamer

  2. Goed initiatief, voor mij hoeft het ook niet maar ik krijg er elk jaar weer iets. Bij ons is het meestal een cadeaupasje, ik zal deze waarde gaan overmaken naar het WNF.

Reacties zijn gesloten.