Omstanders houden winkeldief aan

Zwolle – Een 29-jarige man uit Georgië werd op zaterdagmiddag 23 november door winkelend publiek aangehouden voor diefstal van een paar schoenen. De man had de schoenen weggenomen zonder af te rekenen bij een winkel aan de Diezerstraat.

politienieuws_logo.jpg 

Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af en ging de man er rennend vandoor. Personeel van de winkel ging echter schreeuwend achter hem aan. De man werd op de Broerenstraat aangehouden door winkelend publiek en overgedragen aan de politie. De man werd ingesloten op het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De schoenen gaan terug naar de winkel.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

19 gedachten over “Omstanders houden winkeldief aan”

  1. Mijn nekharen gaan zwaar overeind staan bij dit artikel:

    1. Wat doet de nationaliteit er toe? Kijk naar de tamelijk racistische reacties die er tot nu toe onder staan (enkeltje terug etc).

    2. Wat vreemd dat de schoenen teruggaan naar de winkel. Bij inbraken is dat nooit aan de orde, moet eerst bewezen worden dat het jouw eigendom is, voordat het terug in het bezit van de eigenaar komt. Totaal krom.

    3. Weer bemoeials die met gevaar voor eigen leven zo nodig dapper moeten zijn. Had lekker het personeel het zelf op laten lossen. En anders heb je daar de politie voor.

    Had totaal kunnen escaleren met steek/schietpartijen tot gevolg, in een overvolle binnenstad, lekker met al die kinderen. Ik had in ieder geval een flinke stap opzij gedaan op het moment dat ik zo’n op hol geslagen dief had gezien.

  2. @Slakje ik weet niet of moet lachen of moet huilen om je reactie…

    1. kan ik me nog enigszins iets bij voorstellen
    2. Laat die persoon maar bewijzen waarom hij een paar nieuwe schoenen met alarmsticker in zijn tas heeft zitten waardoor het alarm af ging. Dat hij tevens gaat rennen lijkt me al voldoende bewijs om hem als verdachte te bestempelen. De schoenenzaak is hier het slachtoffer en niet andersom…

    3. Laat die mensen lekker zelf bepalen of ze ingrijpen of niet. Ik ben er blij mee dat er nog mensen zijn die durven in te grijpen. Dit zijn de parasieten van de samenleving en het zou dom zijn om dit ongestraft voorbij te laten gaan. Die winkeliers worden ook niet betaald om achter dieven aan te gaan en wat denk je dat de politie nou werkelijk kan doen bij een dergelijke situatie?

    Duidelijk is wel dat ik jou niet bij me wil hebben als ik ooit aangevallen of beroofd word.

  3. @Robot

    Je lacht/huilt maar een eind weg.

    2. Zo werkt onze ‘rechtsstaat’ nu eenmaal niet.
    Voorbeeld: Een paar jaar geleden zijn er sieraden uit ons huis ontvreemd. Deze waren van mijn overleden moeder. O.a. De naam van mijn vader stond in de trouwring. Hoeveel meer bewijs heb je nodig, dacht je dat wij die ooit terug hebben gezien? Nooit.

    3. Het is gewoon onverantwoord.
    Vroeg of laat komt er eentje die wel van zich af schiet/steekt. Gevolg: mensen in de binnenstad die toevallig in de buurt staan raken erbij betrokken/gewond. Mensen raken vervolgens getraumatiseerd en gaan op kosten van de belastingbetaler (lees: jouw en mijn geld) behandeld worden. Dat weegt niet op tegen een paar Nikes van pak hem beet 90 euro.

  4. Slakje, elders op deze site roep je dat je zelf dat je het recht in eigen hand zou nemen als daar aanleiding toe is. Hoeveel persoonlijkheden heb jij?

  5. @slakje,

    2. Heb je die persoon toen op heterdaad betrapt? Zo nee, geen vergelijkbare situatie in welke vorm dan ook. En had je die ring terug willen hebben? Denk het wel… Denk nu eens in de gedachte van de winkel. Ja precies, je praat jezelf tegen.

    3. Mooie overdrijving hoor, chapeau. De kans dat er een winkeldief die uit is op een paar schoenen een pistool bij zich draagt en daarmee omstanders neerschiet op een zaterdagmiddag lijkt me nogal minimaal. We praten hier immers niet over een gewapende bankoverval.

  6. @Robot

    Zeker wel, het gaat om diefstal. Dus daar gaat je vergelijkinkje.

    Verder ben ik klaar met deze discussie. Zodra je hier een afwijkende mening hebt, die niet politiek correct is, wordt er op de man gespeeld. Door jou, door te zeggen dat het niet vergelijkbaar is. Maar ook door mensen als Stadshagenees die zegt dat ik meerdere persoonlijkheden heb. Lekker laf, vanachter je toetsenbord.

    En uiteindelijk ben ik ook maar eens mens. En laat ik nou net degene zijn die de brandweer maar heeft gebeld toen ik een fiets in de fik zag staan in de Tuinstraat. Iets met een hart.

    Knoop dat maar in je oren, snotneus!

  7. Zeg dat maar tegen diegene die mij in context plaatsen met de periode 40-45 of zeggen dat ik meerdere persoonlijkheden heb. Enkel omdat ik een andere mening heb.

    En daar hoor ik je niet over. Heel hypocriet van je, spreek eerst de anderen maar eens aan en dan mij pas.

  8. Slakje, serious?

    Dat je misschien niet over dezelfde intrinsieke motivatie beschikt als de omstanders afgelopen weekend à la. Ik kan begrijpen dat niet iedereen zomaar op een dief afstapt. Echter ben ik wel benieuwd waarom je in vredesnaam de brandweer belt als een fiets in de fik staat in de Tuinstraat. Dat je je hart volgt prima, maar je kan beter je hersenen gebruiken en een plens water over die fiets gooien. Of ben ik nu ook een snotneus?

  9. Intrinsieke motivatie, pffff….. Duur woord voor een paar van die roekeloze mensjes die zonodig de held willen uithangen en daarmee omstanders (in mogelijk groot) gevaar hebben gebracht. Maar dat schijnt er maar niet in te gaan.

    En verder klink je inderdaad als een snotneus, want ook jij kunt niet lezen en mist mijn punt totaal. Blijf lekker verder dromen, jochie!

  10. mwah, vind het verhaal wel duidelijk maar heb je even geen antwoord en dat geeft ook niet hoor.
    Hulde aan de omstanders! Eindelijk weer eens mensen die niet net even de andere kant opkijken.

  11. @ slakje.

    Even tussendoor. De schoenen kunnen gelijk geretourneerd worden indien de winkeldief gelijk afstand doet van de goederen. Daarom hoeven de schoenen niet in beslag genomen worden en kunnen ze gelijk richting de winkelier.

  12. Mooi bijdehand antwoord slakje, en dan kijk je raar op als mensen fel reageren…

    Je bent klaar met de discussie omdat je niet openstaat voor andere meningen of inzichten. Waarom ga je dan ?berhaupt de discussie hier aan?

    Maar even een serieuze vraag: hoe groot schat jij de kans in dat een winkeldief in het centrum op een zaterdagmiddag flipt en omstanders verwond?

Reacties zijn gesloten.