Deltion actief met ROC Verkeersbattle

Zwolle – Van maandag 25 tot en met vrijdag 29 november nemen ruim 230 studenten Transport & Logistiek en Motorvoertuigen van het Deltion College deel aan de ROC Verkeersbattle. Onder begeleiding van verkeersorganisatie TeamAlert bedenken de jongeren campagnes om zichzelf en hun leeftijdsgenoten bewust te maken van risicovol gedrag in het verkeer.

 

Tijdens de ROC Verkeersbattle gaan de mbo-studenten aan de slag met actuele verkeersproblemen en verschillende vormen van risicovol gedrag in het verkeer die voor iedereen herkenbaar zijn. De studenten Transport & Logistiek en Motorvoertuigen hebben in hun opleiding dagelijks te maken met verkeer. Tijdens de Battle bedenken ze een campagne waarmee ze zichzelf en hun leeftijdsgenoten moeten overtuigen van wenselijk verkeersgedrag. Het doel is dat de jongeren nadenken over hun eigen gedrag in het verkeer. De ROC Verkeersbattle is een initiatief is van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) en het Deltion College. Het project is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door de Stichting TeamAlert.

Tegen de landelijke trend in steeg in 2012 het aantal verkeersdoden in Overijssel naar 65. Daar wil het ROVO wat aan doen. De ambitie van het ROVO is helder: nul verkeersslachtoffers in Overijssel. En in het kielzog daarvan ook minder gewonden en schade. Kortom, meer veiligheid in het verkeer voor alle weggebruikers en voor jongeren in het bijzonder. Het Deltion College ontvangt de risicogroep dagelijks binnen zijn school. Onder het motto ‘Maak van de nul een punt’ werken het Deltion College en het ROVO samen om het bewust zijn over verkeersveiligheid onder jongeren te vergroten en zo verkeerslachtoffers te voorkomen. Ook zet het Deltion College zich als ambassadeur van Maak van de Nul een Punt in haar eigen netwerk in voor de verkeersveiligheid onder jongeren.

 

De ROC Verkeersbattle is onderdeel  van een breder lesprogramma verkeerseducatie voor ROC’s, welke is ontwikkeld door Stichting TeamAlert, dé verkeersveiligheidsorganisatie door en voor jongeren. Het lesprogramma is tot stand gekomen in opdracht van het ROVO samen met het Deltion College, Trials en RoadSense.  Zo namen onlangs ruim 200 studenten deel aan de praktijkonderdelen van RoadSense en Trails, waarbij zij zelf achter het sturen konden kruipen. Ook zijn studenten van het Deltion College al met elkaar in debat geweest over verkeersveiligheid tijdens het project Kruispunt van TeamAlert.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)