Zwolse leerlingen 3 werkweken naar Kenia

Zwolle – In de zomer van 2014 zullen 11 leerlingen van het Thorbecke, 2 van van der Capellen, 1 van Saxion en 1 student van de Landstede voor drie weken naar Nyeri vertrekken om daar ontwikkelingshulp te verlenen. (Nyeri is een plaatsje net onder de Mount Kenya. Nyeri ligt 500 km van de Somalische grens en ruim 250 km van de hoofdstad Nairobi af).

groepsfoto_kenia_groep.jpg 

Samen met een groep van nog 7 andere jongeren, een begeleider en een aantal begeleiders van de organisatie ‘OPIN’ zullen wij gaan werken aan het opbouwen van weeshuizen, het opknappen van scholen, voorlichtingen geven over HIV/ Aids aan de plaatselijke bevolking en nog veel meer. Afgelopen weekend hebben ze een trainingsweekend gehad in Friesland. Hier hebben ze elkaar beter leren kennen maar ook training gehad over de millenniumdoelen, de culturele verschillen en de cultuurshock.

Een korte video impressie van het weekend: http://vimeo.com/80259579 

Een groot deel van de nachten slapen zij in een school en een weeshuis. Maar ze verblijven ook drie dagen in een gastgezin waar ze meedraaien met de dagelijkse gang van zaken, dus naar school (misschien), eten koken, werken etc. In ruil voor deze gastvrijheid krijgen de mensen daar een vergoeding waarvan zij bijvoorbeeld schoolgeld kunnen betalen.

Om deze reis te kunnen waarmaken zullen zij sponsorgeld moeten ophalen, dat rechtstreeks naar de projecten in Nyeri gaat. Hiervoor organiseren ze verschillende activiteiten en acties.

De organisatie ‘OPIN’ staat voor Onderwijsprojecten Inter- & Nationaal. Sinds 2006 organiseert stichting Opin projecten in Zuid– Afrika en in Kenia. Opin werkt samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

11 gedachten over “Zwolse leerlingen 3 werkweken naar Kenia”

  1. @ribo ja, heel naar. Maar dat betekend niet dat het onveiliger is als hier in Nederland waar ook mensen worden verkracht, of overhoop worden geschoten tijdens het winkelen.

  2. Zeker is het daar wel onveiliger. Totaal niet te vergelijken met Nederland. De kans is groter dat er daar wat gebeurd. Helemaal als blanke vrouw. Ze denken toch dat we allemaal heel rijk zijn.

  3. Nu 5 keer in Kenia geweest. Nooit onveilig gevoelt. Zelfs niet als blanke vrouw. Als je goed luisterde naar begeleiders uit Kenia kom je niet in onveilige situaties.

  4. Aanslagen op winkelcentrum in nairobi. De president en vicepresident moeten voor internationaal strafhof verschijnen voor aandeel in massamoorden van 2007. Niks an het handje….?

    Veel succes daar en steek er wat van op.

Reacties zijn gesloten.