Paul Rosenmöller bezocht Openbaar Onderwijs

Zwolle – Donderdag 28 november aanstaande treedt Paul Rosenmöller in dienst als voorzitter van de VO-Raad, de koepelorganisatie van 334 schoolbesturen en ruim 600 scholen in het voortgezet onderwijs.

ooz_-_paul_rosenmoller_004.jpg

Foto: J. Beumer 

Dinsdagmorgen 26 november bracht de heer Rosenmöller, in het kader van zijn inwerkperiode, een werkbezoek aan Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (Stichting OOZ). Het werkbezoek stond in het teken van leren in de context van de 21e eeuw en sloot daarmee aan bij de beleidsvisie van Stichting OOZ; ‘Nu leren voor Straks’. Er werd dinsdagmorgen stilgestaan bij een aantal thema’s om de heer Rosenmöller een beeld te geven van de ontwikkelingen bij Stichting OOZ. Zo gaven docenten van Cnopius, een voorziening voor hoogbegaafde leerlingen van de openbare basisscholen in Zwolle, een presentatie over hoe het Gymnasium Celeanum en de Zwolse openbare basisscholen in samenwerking komen tot het adequaat begeleiden van deze leerlingen.

Het Van Kinsbergen college uit Elburg (een ‘laptopschool) gaf inzicht in de wijze waarop digitale leermiddelen een bijdrage leveren aan het onderwijsproces. Leerlingen van de Thorbecke Scholengemeenschap lieten in de vorm van een zelfgemaakte film zien welke activiteiten zij uitvoeren in het kader van de leerlijn ‘Moderne Media’. Ten slotte kwam het thema Professionalisering aan bod door onder meer een presentatie over de OOZ Academie, een open leergemeenschap van en voor medewerkers voor Stichting OOZ en externe geïnteresseerden.

De reactie van de heer Rosenmöller op het werkbezoek aan de Stichting OOZ: “Het is ongelooflijk inspirerend te zien hoe men hier onderwijsvernieuwing in praktijk brengt. Het lijkt me een voorbeeld.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)