Sperweruil ongekend populair in Nederland

Zwolle – Sinds de eerste melding op de Twitter en even later het eerste nieuwsbericht in de media hier op Weblog Zwolle is de nog altijd aanwezige sperweruil in Zwolle een hot item. Niet alleen in Zwolle maar ook landelijk geniet het gevleugelde beestje inmiddels bekendheid.

27-11-2013_nationale_belangstelling_vogelaars_voor_sperweruil__04.jpg  

Sinds zondagavond komen dagelijks honderden vogelaars naar de hoofdstad van Overijssel om de zeldzame uil te bewonderen en te fotograferen. Na waarnemingen bij de Hortensiastraat, de IJsselallee en de Blaloweg zit de sperweruil sinds twee dagen in een boom aan de Marsweg. Ook daar zijn woensdag nog veel liefhebbers van vogels aanwezig om de uil te bekijken. Maandagavond werd de waarneming van de sperweruil in Zwolle besproken in het populaire tv-programma De Wereld Draait Door .

27-11-2013_nationale_belangstelling_vogelaars_voor_sperweruil__03.jpg

27-11-2013_nationale_belangstelling_vogelaars_voor_sperweruil__02.jpg

27-11-2013_nationale_belangstelling_vogelaars_voor_sperweruil__01.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

29 gedachten over “Sperweruil ongekend populair in Nederland”

  1. Ik snap niets van een dergelijke adoratie. Maar het meest grappige is dat deze spotters werkelijk denken dat zo’n gecamoufleerde telelens de vogel niet gaat afschrikken ;D

  2. Zaterdagochtend zat er op onze tuinafscheiding een vogel die wij, met het vogelboek er bij, dat het een sperwer was. Maandagavond zagen we in het nieuws dat het een sperwer uil was. Hij was dus ook in de Aalanden.

  3. Zou de ADELAARShorst daarom zo vol zitten met vogeltureluurs ipv voetballiefhebbers.

    Een grote roofvogel zie je er nl. wel, maar goed voetbal natuurlijk niet 😛

  4. Niet alleen aandacht in DWDD maandagavond, want ook de nieuwsuitzendingen van RTL Nieuws gingen er bijna de hele dag over, en ’s avonds half acht en kwart voor 12 zelfs zeer uitgebreid. Wat een gekte.

  5. Ik had een enorme vogel verwacht. Op de foto lijkt hij best wel groot. Maar het is een heel klein vogeltje. Een beetje formaat duif. Ik zag hem eerst helemaal niet. Je moest goed kijken in de bomen. Hij valt ook niet op door z’n kleuren.

  6. Ik kan er naast zitten maar ik denk dat ik er ook een in Enschede heb gezien, net buiten de stad in de Floraparkstraat. Afgelopen zondag. Waar kan ik dat melden?

Reacties zijn gesloten.