Nieuw Zwols Collectief op Cultuurschip Thor

Zwolle – Op zondag 8 december speelt het Zwols Collectief op Cultuurschip Thor. De gloednieuwe formatie, die bestaat uit zeven professionele musici, brengt tijdens het Uurtje Cultuurtje een programma rondom Beethoven. Daarnaast presenteert het ensemble voor het eerst speciaal voor hen gecomponeerd werk van de hand van de Zwolse componist Rik Elings. Nieuw, onverwacht, sprankelend, kamermuziek op zijn best!

 

Sinds het begin van dit jaar is Zwolle een kamermuziekensemble rijker. Het Zwols Collectief bestaat uit zeven musici die zich tot doel hebben gesteld klassieke muziek te ontdoen van het stoffige imago dat het soms heeft. Geen zware kost, maar repertoire dat een breed publiek aanspreekt en toegankelijk is voor oud én jong. De bezetting (vier strijkers, franse hoorn, klarinet en fagot) is een unieke combinatie die het mogelijk maakt in wisselende samenstelling op te treden. Tijdens het Uurtje Cultuurtje staat o.a. Beethoven’s Septet, Opus 20 op het programma. Ook componeerde Zwollenaar Rik Elings speciaal voor het Zwols Collectief drie ‘Zwolse Melancholiekjes’ die hun wereldpremière beleven op het intieme podium van Cultuurschip Thor.

Heidi van Loo – Franse hoorn, Hanka van Doesum-Clout – klarinet, Joop Bremer – fagot, Thirza van Driel – viool, Bas Egberts – altviool, Corien Kok – cello, Jack Kroes – contrabas.

 

 

Het Zwols Collectief speelt op zondag 8 december om 12.00 uur en om 15.00 uur. Inloop, met inbegrepen kopje koffie of thee, een half uur voor aanvang. Entree € 12,-. Kaarten reserveren kan via de website www.cultuurschipthor.nl.

 

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)