Intensievere samenwerking voorlichting kanker

Zwolle – Het Isala Oncologisch centrum en Nazorgcentrum IntermeZZo intensiveren hun samenwerking op het gebied van voorlichting bij kanker. Doel van deze samenwerking is de voorlichting bij kanker naadloos aan te laten sluiten op de oncologische zorg binnen Isala. ‘Wij zijn blij met deze samenwerking. IntermeZZo heeft een serieuze plek gekregen in de zorgketen op het gebied van voorlichting en informatievoorziening, waardoor er een structurele verbinding is met het ziekenhuis’, aldus Corine den Hollander, coördinator Nazorgcentrum IntermeZZo.

isala.jpg 

Het Oncologisch centrum en IntermeZZo delen de visie dat laagdrempelige ondersteunende zorg voorziet in een behoefte van kankerpatiënten en hun naasten. Deze ondersteunende zorg helpt mensen met kanker en hun naasten om de regie te nemen binnen hun ziekte-, behandel- en herstelproces. ‘Patiënten hebben bijvoorbeeld vaak vragen over hoe het verder moet met hun werk nu ze ziek zijn. Door de structurele samenwerking met IntermeZZo, kunnen wij patiënten gerichter attenderen op de voorlichtingsbijeenkomst Kanker en werk. Ook sluit de voorlichting inhoudelijk beter aan op de behandeling, wat de kwaliteit van zorg zowel bij Isala als IntermeZZo ten goede komt’, geeft Aafke Honkoop, internist-oncoloog en voorzitter Isala Oncologisch centrum, aan.

Voorlichting en activiteiten
IntermeZZo biedt niet alleen voorlichting, maar ook begeleiding, activiteiten en lotgenotencontact. ‘Deze activiteiten en het lotgenotencontact liggen niet in het verlengde van de behandeling of zorg binnen het Oncologisch centrum, maar kunnen wel heel waardevol zijn voor de patiënt. Het is daarom goed dat IntermeZZo dit kan bieden aan onze patiënten’, geeft Daphne de Roode, manager Oncologisch centrum, aan. Meer informatie over Nazorgcentrum IntermeZZo en de voorlichtingsbijeenkomsten en activiteiten die zij bieden, is te vinden op de site www.intermezzo-zwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)