Jubileum Thomas a Kempis Stichting

Zwolle – Donderdag 12 december komt de bekende prof. dr. Frits van Oostrom naar Zwolle voor een lezing over de Moderne Devotie. Van Oostrom is gespecialiseerd in de Nederlandse letterkunde van de Middeleeuwen. Hij geldt als een van de weinige wetenschappers die in Nederland een breed publiek weten te trekken. Afgelopen seizoen noemde van Oostrom bij Pauw en Witteman de Moderne Devotie als enige positieve ontwikkeling in die ellendige 14e eeuw.

De lezing in het Historisch Centrum Overijssel(HCO) wordt georganiseerd door de Stichting Thomas a Kempis in samenwerking met het HCO. De Stichting Thomas a Kempis viert hiermee haar 25-jarig jubileum. Voor de lezing om 20.00 uur vindt er een receptie in het HCO plaats vanaf 18.30 uur, waarin wordt teruggekeken op 25 jaar Stichting Thomas a Kempis en wordt vooruitgekeken op de komende 25 jaar. Er is veel gaande op het gebied van de Moderne Devotie en Thomas a Kempis. Een ontluikend bewustzijn met betrekking tot de Moderne Devotie verspreidt zich vanuit Zwolle en Deventer over Nederland. Kaarten voor de lezing zijn aan te vragen bij het HCO a 10 euro.

Meer informatie vindt u op de site van het Historisch Centrum Overijssel en op de site van stichtingthomasakempiszwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)