Swollwacht stelt programma en lijst vast

Zwolle – De lokale politieke partij Swollwacht presenteert vrijdag het beleid- en verkiezingsprogramma 2014 – 2018. Dit beleid- en verkiezingsprogramma welke als titel heeft meegekregen ‘Samen aan de slag met Werk, Wonen en Welzijn!’ is donderdagavond door de algemene ledenvergadering van Swollwacht vastgesteld.

Ook is de kandidatenlijst van Swollwacht defintief vastgesteld voor de gemeenteraadsperiode 2014 – 2018. De algemene ledenvergadering van Swollwacht heeft donderdagavond nog twee kandidaten op de plaatsen 8 en 9 aan de kandidatenlijst toegevoegd. De kandidatenlijst 2014 – 2018 van Swollwacht is daarmee, met 13 kandidaten (zie Lees verder), definitief vastgesteld.

De kandidatenlijst:

1. William Dogger (55 jaar), lijsttrekker. William is werkzaam in de gehandicaptenzorg als manager facilitair bedrijf en als lid van het MT. William was eerder gemeenteraadslid voor Swollwacht (1998 – 2010), fractie voorzitter (eind 1998 – april 2006) en voormalig lijstrekker van Swollwacht (2002 en 2006). William is thans voorzitter en lid van verdiensten van Swollwacht. Hij is een zeer ervaren politiek generalist met specialisaties op het sociale domein waaronder de WMO, vastgoed exploitaties en financiën. Daarnaast heeft William bijzondere interesses voor cultuur en het dierenwelzijn.

2. Lammert Lok (57 jaar). Lammert is een zeer ervaren jurist en werkzaam voor diverse overheidsinstanties. Hij beschikt over een brede deskundigheid op gebied van arbeidsrecht, bestuursrecht en sociaalzekerheidsrecht. Lammert is bestuurslid van Swollwacht en zijn politieke interesses gaan uit naar sociaal maatschappelijke vraagstukken waaronder sociale participatie.

3. Cemal Yilderim (46 jaar). Cemal is werkzaam als zelfstandig ondernemer. Hij is vanaf 2010 gemeenteraadslid voor Swollwacht en tevens vice fractie voorzitter. Binnen de huidige Swollwacht fractie is Cemal verantwoordelijk voor de portefeuilles onderwijs en jeugd, groen, duurzaamheid en milieu, wijkgerichtwerken en leefbaarheid.

4. Britt Jurgens (33 jaar). Britt is werkzaam als zelfstandig ondernemer. Britt is deskundig in marketingvraagstukken en op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Haar politieke interesses liggen bij het wijkgerichtwerken, het midden- en kleinbedrijf, sport en de WMO.

5. Silvia Bruggenkamp (49 jaar). Silvia is werkzaam als secretaris van de Statencommissie bij de Provinciale Staten van Overijssel. Silvia heeft bijzondere politieke interesse in sociale, culturele en maatschappelijke vraagstukken en dierenwelzijn. Daarnaast heeft Silvia ruime inzichten in bestuurlijke vraagstukken verkregen op provinciaal- en gemeentelijk niveau.

6. Sarah Lok (31 jaar). Sarah is werkzaam als docente Nederlands op een middelbareschool in Zwolle. Sarah heeft ruime ervaring op gebied van onderwijsvraagstukken. Daarnaast heeft Sarah bijzondere politieke interesses op het gebied van jeugdzorg en sociaal- maatschappelijke vraagstukken.

7. Marcel Mulder (44 jaar). Marcel is werkzaam als verkeersregelaar. Hij heeft binnen de vakbond ruime bestuurlijke ervaring opgedaan in functies als voorzitter en secretaris. Marcel is thans penningmeester van Swollwacht en heeft brede politieke interesses op gebied van infrastructuur, openbaarvervoer, gemeentelijke veiligheidsvraagstukken en dierenwelzijn.

8. Jeffrey Satoor de Rootas (56 jaar). Jeffrey is werkzaam als senior adviseur voor (startende) ondernemers. Hij heeft daarvoor in meerdere directie functies veel ervaring opgedaan binnen het sociaal domein waaronder de jeugdhulpverlening. Jeffrey vervult dagelijks nog diverse vrijwillige functies waaronder als voorzitter van stichting traject arbeid, voorzitter van stichting Budi Santoso 1995 en als lid van het platform herdenking 4 en 5 mei en 15 augustus.

9. Kevin Boezelman (32 jaar). Kevin is als beleidsmedewerker facilitairbeleid, exploitatie en inkoop werkzaam binnen de zorgsector voor verstandelijk gehandicapten. Hij is eerder voor Swollwacht burgerraadslid geweest en was toen binnen de Swollwachtfractie belast met de portefeuille ruimte. Kevin zijn politieke interesses gaan uit naar het jeugd- en jongerenbeleid, gehandicaptenzorg, sociale participatie en sport.

10. Jan Besslink (64 jaar). Jan maakt als voormalig product ontwikkelaar gebruik van de VUT. Hij heeft ruime bestuurlijke ervaringen opgedaan binnen het vakbondswerk en is thans secretaris van Swollwacht. Jan heeft ruime interesse voor de portefeuille Welzijn en daarbinnen in het bijzonder voor ouderenzorg en de gehandicaptenzorg.

11. Wim Bredewoud (70 jaar). Wim is gepensioneerd Rijksambtenaar. Hij is thans vice voorzitter van Swollwacht. Wim heeft interesses in meerdere politieke en maatschappelijke onderwerpen en is daarbinnen in het bijzonder geïnteresseerd in het bestuurlijk proces.

12. Sylvia Le-Fébre (56 jaar). Sylvia is voormalig manager front office en is thans werkzaam als beheerder van het wijkcentrum de Bestevaer in de Wipstrik. Sylvia is een ervaringsdeskundige op het gebied van wijk- en buurtwerk en het wijkgerichtwerken.

13. Peter Veldhuizen (56 jaar) lijstduwer. Peter is werkzaam als zelfstandig ondernemer. Hij is voormalig voorzitter van Swollwacht en tevens lid van verdiensten. Peter zijn politieke interesses liggen bij de Zwolse buitengebieden, juridische- en financiële vraagstukken en sociaal- economische vraagstukken. 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

26 gedachten over “Swollwacht stelt programma en lijst vast”

  1. Heel jammer dat een partij met de naam SWOLLwacht zich niet nadrukkelijk uitspreekt over behoud van onze historische binnenstad. Gemiste kans bij de kernwaarden. Swollwacht was voor mij een optie om op te stemmen maar na bestuurlijk gekonkel en bovengenoemd argument doe ik dat niet.

  2. Voormalig lokale politieke partij PBZ – bestuurslid Lammert Kok en hier de nummer 3 afgelopen voorjaar 2013 over PBZ: “We zijn juist druk bezig om de zaak door te starten.”

    En nu dus op de lijst voor Swollwacht. Hier klopt iets niet!

  3. vdberg mij is dezelfde mening toegedaan als jou ik heb er altijd op gestemd .Maar zal er nu niet meer opstemmen nadat gekonkel zoals jij zegt.Heb er geen vertrouwen meer in .

  4. Geachte redactie van Weblog Zwolle, de door link die u heeft gemaakt naar ons verkiezingsprogramma komt op onze site. Op onze site staat enkel nog het programma 2010 – 2014. Gisteravond is het programma door de alv van Swollwacht vastgesteld en zal naar verwachting begin volgende week op onze site geplaatst worden. Ik wil de redactie van weblog vragen om nu door te linken naar het pdf van ons verkiezingsprogramma welke aan u is meegestuurd met ons persbericht van vandaag, zodat de bezoekers van weblog Zwolle voor nu op ons verkiezingsprogramma 2014 – 2018 kunnen komen.
    Geachte v/d Berg, in ons verkiezingsprogramma 2014 – 2018 (ik denk dat u ons verkiezingsprogramma 2010 – 2014 heeft gelezen) kunt u lezen dat wij zeer krachtig inzetten op de historische waarden van onze stad.
    Vriendelijke groet,
    William Dogger, lijsttrekker Swollwacht

    ;);)

  5. Beste William,

    in ons verkiezingsprogramma 2014 – 2018 (ik denk dat u ons verkiezingsprogramma 2010 – 2014 heeft gelezen) kunt u lezen dat wij zeer krachtig inzetten op de historische waarden van onze stad.
    Vriendelijke groet,
    William Dogger, lijsttrekker Swollwacht

    Daar houd ik je aan!!!

  6. Heer Dogger,

    Uw PDF staat niet op internet, en kunnen we daarom ook niet linken.
    Het hele programma vanuit het PDF hier kopiëren is mogelijk maar wordt dan wel een hele grote lap tekst. We houden het bij de inleiding. Op uw website kunnen geïnteresseerden later alles lezen wat ze willen.

    Inleiding

    De partij Swollwacht

    De lokale politieke partij Swollwacht is al 25 jaar een begrip in Zwolle! Swollwacht is onafhankelijk en heeft geen binding met landelijke politieke partijen. Swollwacht strijdt voor de belangen voor alle inwoners van Zwolle, ongeacht religie, persoonlijke geaardheid of politieke voorkeur. Swollwacht staat voor een doelmatige, transparante en integere wijze van besturen, met respect voor de positie en belangen van burgers, ondernemers en maatschappelijke groeperingen en hecht daarnaast ook grote waarde aan het dierenwelzijn.
    Onze tien kernwaarden
    Dit beleid- en verkiezingsprogramma is de leidraad voor Swollwacht in de gemeente Zwolle voor de bestuursperiode 2014 – 2018.

    Swollwacht hanteert daarbij als basis tien kernwaarden:

    1. Respect voor mens, dier en milieu;
    2. Burgers vrijheid bieden om hun leven naar eigen inzicht in te richten, echter wel binnen de kaders van de wet en met inachtneming van de belangen en vrijheid van anderen;
    3. Zorg voor een aantrekkelijke woon- en leefomgeving en voor een groen en duurzaam milieu, met daarbij aandacht voor de belangen van volgende generaties en waarbij burgers ook eigen verantwoordelijkheid dragen;
    4. Het bieden van veiligheid aan mensen en goederen;
    5. Zorg dragen voor sociale rechtvaardigheid en welzijn voor iedere Zwolse burger, waarbij iedereen in Zwolle meedoet en wie echt niet kan wordt geholpen;
    6. Zwolse burgers en ondernemers de mogelijkheid, ruimte en kansen bieden voor ontplooiing en initiatieven;
    7. Zorg voor goed onderwijs als voorwaarde en noodzaak voor het bouwen aan een goede toekomst;
    8. Het borgen van een duurzame economische groei in Zwolle;
    9. Het bewaken van de sociale cohesie in Zwolle;
    10. Hanteren van een verantwoord en transparant financieel beleid binnen de gemeente Zwolle.

    Deze tien kernwaarden zijn voor Swollwacht essentieel voor het besturen van de stad Zwolle. Voor onderwerpen welke niet specifiek in dit beleid- en verkiezingsprogramma zijn opgenomen, zal Swollwacht haar politieke afwegingen ook altijd maken op basis van haar eerder benoemde tien kernwaarden!

    Swollwacht heeft ervoor gekozen om de Zwolse burgers een beleid- en verkiezingsprogramma 2014 – 2018 aan te bieden welke is geschreven vanuit de visie die Swollwacht heeft op onze mooie stad Zwolle en waarbij wij ons specifiek richten op belangrijke thema??s voor onze burgers.

  7. Ik zie geen behoud historische binnenstad bij de kernwaarden. Een foutje van Swollwacht.

    In hun nieuwe plan (ja, ik heb ‘m) staat dit alleen:

    Zwolle heeft als oude Hanzestad een prachtige geschiedenis op het gebied van haar historische binnenstad , monumentale gebouwen, historische stedelijke waarden en bijzondere (buiten)gebieden. Met andere woorden; Swollwacht is erg zuinig op het Zwolse culturele erfgoed! Swollwacht wil dan ook dat het Zwolse culturele erfgoed goed bewaard blijft! Wij zien ??Het Oversticht?? als een onafhankelijke, goede en deskundige lokale partner om, indien gewenst, de gemeente over de instandhouding van het Zwolse culturele erfgoed te adviseren!

    Swolwacht is dus erg zuinig!! Dat wil ik geloven, ik denk iedere Zwollenaar wel.

    Maar wat ga je doen, of juist niet doen??

    Wat wil je met nog weer een nieuwe moderne brug, of bijvoorbeeld een mega-paraplu bovenop de Peperbus. Ja, lachen, maar de afgelopen periode wist een groep ook een wolk op een statig pand te krijgen.

  8. beste redactie,
    dank voor uw reactie. Wat nu geplaatst is op weblog Zwolle is inderdaad enkel de inleiding van ons programma. Wij zullen er voor zorgen dat ons complete verkiezingsprogramma 2014 – 2018 met als titel ‘Samen aan de slag met Werk, Wonen en welzijn!’ spoedig op onze website zal worden gezet, zodat ook uw bezoekers daarvan kennis kunnen nemen.

    beste observer, daar mag je mij absoluut aan houden!

    Vriendelijke groet,
    William Dogger, lijsttrekker Swollwacht;)

  9. We weten nu dat Dogger niet op lastige vragen reageert. vdberg heeft gelijk dat het behoud van de historische stad niet bij de kernwaarden staat.

    Ook volgt er geen reactie op het zuinig omgaan met de binnenstad? Wat vind Swollwacht van moderne architectuur of kunst zoals de groene engel in het centrum?

    Parkeerbeleid is ook zo’n heet hangijzer, en misschien wel een van de grote onderwerpen straks bij de verkiezingen in Zwolle.

  10. Ja zoals vdberg hier als verwoord daar reageerd Dogger niet op .Zoals die bult op een historisch gebouw enz .Nee het is nog lang niet zoals het wezen moet

  11. De huidige Swollwachtfractie is tegen de bruggen geweest,maar zoals iedereen weet is in een democratie nu eenmaal de meeste stemmen gelden.Dat de grote partijen ervoor waren komt ook omdat ze meestal hun wethouder volgen

  12. Beleidsprogramma 2014-2018

    Het beleidsprogramma (verkiezingsprogramma) 2014 ?? 2018 van Swollwacht met als titel ⤽WERK, WONEN, WELZIJN⤝ is nog in ontwikkeling en zal na verwachting eind november 2013 op deze website worden geplaatst.
    Beleidsprogramma 2014-2018

    Ik wacht vol spanning af…

    Ondanks de fouten, missers en onderling gekonkel die zich soms voordoen, niks menselijks is hen vreemd, koester ik bijzonder veel sympathie voor een partij als Swollwacht.
    De historische binnenstad van Zwolle is extreem collectief bezit en dient als zodanig beschouwd en beschermd te worden.
    De vraag waar het huidige Swollwacht precies voor staat in deze is dan ook zeer terecht.

    Laten we ondertussen William Dogger even de tijd gunnen om tussen alle drukke werkzaamheden door een antwoord te formuleren.
    Met alleen een ‘hit&run’-actie kan een politicus niet wegkomen op WLZ en schaadt ook het imago van hemzelf en de partij.

  13. Er zijn toch partijen geweest die een behoud van de VVV in de hoofdwacht tegengewerkt hebben, anders zat de VVV daar nu nog. Maar de VVV kan nog terug, het is nog niet te laat.

  14. @Wichert Als je als partij tegen bent, stem je ook tegen. Dat is namelijk democratie. Ik vraag me nog steeds af welke ‘agenda’ Swollwacht had om toch vóór de bruggen te stemmen.

  15. Ik vermoed dat een lobby van Waanders en de snelle jongens van Zwolle Marketing een vertrek van de VVV voor elkaar hebben gekregen. Er zit nu een infopunt in Waanders sinds het vertrek van de VVV uit de Hoofdwacht. Hoog politiek spel!

  16. Tsjonge, wat een achterdocht weer.
    Er moest en er moet bezuinigd worden. In dat kader is besloten de VVV in zijn toenmalige vorm te sluiten. Ook al, omdat er ook een kennelijk belang voor zwolse ondernemers werd gezien.
    Na dat besluit is gekeken waar info-punten zouden kunnen komen.
    Die zijn er nu bij het Stedelijk Museum en bij Waanders.
    Wel even de goede volgorde in de gaten blijven houden.

  17. Dit schreef ene Leo tijdens een van de vele discussies over de Rodetorenbrug op Weblog Zwolle:

    “Swollwacht wenste een tunnel op die plaats, maar wethouder Knol stelde dat dit de veiligheid in gevaar kan brengen. Toen droop Dogger af.”

    Volgens mij stemde Swollwacht uiteindelijk VOOR.

    De PvdA, GL en de CU zijn altijd voor de brug geweest!

    Hier ook nog veel reacties op de wens van D66 om de Zwolse binnenstad te koesteren:
    https://www.weblogzwolle.nl/content/view/12327/55/

    De brug moest er komen!

  18. Beste bezoekers van weblog Zwolle,
    de website van Swollwacht is weer helemaal bijgewerkt. Het beleid- en verkiezingsprogramma 2014 – 2018 met als titel ‘Samen aan de slag met werk, wonen en welzijn!’ is inmiddels op de website van Swollwacht geplaatst. U kunt deze in volledigheid inzien op http://www.swollwacht.nl
    Vriendelijke groet,
    William Dogger, lijsttrekker Swollwacht

Reacties zijn gesloten.