PEC Zwolle speelt gelijk tegen RKC Waalwijk

Foto van auteur

Zwolle – PEC Zwolle heeft voor de vierde keer op rij gelijkgespeeld. In eigen huis kwam de ploeg niet verder dan 1-1 tegen RKC Waalwijk. En dat was zonde, zeker nadat Zwolle drie keer het aluminium raakte. ,,We speelden heel goed voor rust, dat was prachtig om te zien. We scoorden te weinig. Zeker Benson had moeten scoren", constateerde trainer Ron Jans.  

30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__03.jpg  

Met Bart van Hintum voor de geschorste Rochdi Achenteh begon Zwolle prima In de eerste helft raakte Zwolle lat (kopbal Darryl Lachman op de lat), paal (diepgestuurde Benson schoot buiten bereik van keeper Seda) en nogmaals de lat (Giovanni Hiwat schoot met links). Het leverde alleen geen treffers op en dat was zonde. Want de thuisploeg speelde prima, in een hoog tempo, wat dus een aantal grote kansen opleverde. In de slotminuut van de eerste helft was het toch raak. Een voorzet van Stef Nijland ging via Remy Amieux en Mustafa Saymak het doel in. ,,Dat was wel lekker", stelde Lachman.

30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__01.jpg

30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__08.jpg 

30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__04.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__05.jpg
 

Na rust ging het vrijwel direct mis. Aurelio Joachim scoorde de gelijkmaker. Daarna probeerde Zwolle manmoedig opnieuw op voorsprong te komen, maar dat offensief leverde niets op. ,,Mysterieus hoe we na de 1-1 ineens speelden. We probeerden nog wat om te zetten met Rasevic erbij, maar ook dat lukte niet", vertelde Jans. Het debuut van de jonge Boris Rasevic was het lichtpuntje van die tweede helft, waarin maar weinig gebeurde.

Volgende week zondag staat de IJsselderby op het programma. Om 14.30 uur wordt er in Deventer tegen Go Ahead Eagles afgetrapt.

PEC Zwolle – RKC Waalwijk 1-1 (1-0). 
Scheidsrechter: Kamphuis 
Toeschouwers: 12.140

Opstellingen: 
PEC Zwolle: Boer, Gravenbeek, Lachman, Broerse, Van Hintum, Mokotjo, Thomas (46. Drost), Hiwat, Saymak, Nijland (75. Rasevic), Benson (87. Van Polen)

RKC Waalwijk: Seda, Apau, V Hoevelen, Gouano, Amieux, Duits, Sno (90. Van Mosselveld), Braber, Castelen (65. Anderson), Joachim, Schet (90+2. Beauguel)

Scoreverloop: 
45. Saymak 1-0 

51. Joachim 1-1 
Bron: peczwolle.nl 
 
30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__02.jpg  
 
30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__06.jpg
 
30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__07.jpg
 
30-11-2013_pec_zwolle-rkc_waalwijk_1-1__09.jpg 

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

28 gedachten over “PEC Zwolle speelt gelijk tegen RKC Waalwijk”

 1. Cursus van PEC, hoe til ik de tegenstander weer in het zadel >:(>:(>:(>:(>:( , wat een slemielen .
  Daarna was het zelfvertrouwen v o l l e d i g zoek.

 2. Om de cursus van Wimpie concreet te maken; Boer die denkt hoe kan ik die Lachman het zo moeilijk mogelijk maken, Lachman dacht vervolgens dat het tijd werd om zijn verfijnde techniek te laten zien met een boogballetje, Gravenbeek vergat even dat ie best zijn lichaam mag gebruiken en voila een tegengoal. Best wel klungelig….

 3. Jammer dat de dekselse Ryan Thomas vervangen moest worden (voorzorg, hij had een gele kaart) want die zorgde voor veel gif en was wederom een van de besten. Voor Thomas kwam Jesper Drost, helaas
  lang niet het nivo Thomas. Maar ter verdediging, hij stond niet op nummer 10 , daar stond immers Moussi Saymak die ik zeer wisselvallig vond spelen. Kortom de 3 punten lagen voor het grijpen maar misplaatste galery-play en eigen overschatting, zie cursus + reactie bvb , maakte het tot een heel teleurstellende avond.

 4. 2 wedstrijden in 1: de eerste helft het beste wat PEC Zwolle kan laten zien, de tweede helft het slechtste wat PEC Zwolle kan laten zien. Kortom we hebben het allemaal mogen zien en helaas duurt een wedstrijd 90 minuten (+ blessuretijd). Balen: 11 wedstrijden, 1 overwinning slechts…

 5. Ik ben zeer positief gestemd dit seizoen. Doel is handhaving, nou dat zit al bijna in de pocket hoor!! Wie Europees voetbal verwacht, dream on!
  Wel heel graag een targetspits erbij in de winter. Please Jans!

 6. K wedstrijd, domper naar huis gegaan. Had wel wat meer van de sfeer verwacht, eindelijk weer eens op een zaterdag avond en een tegenstander waarbij PEC zou gaan jagen op het goal. Mar dit viel me vies tegen, bij en na een goal wordt er gezonden, maar verder behoorlijk saai. Liedjes, sfeer wordt niet overgenomen door andere zijdes, waardoor het zelfs mogelijk wordt dat die 20 uitsupporters beter hoorbaar zijn dan 12000 Zwollenaren…….

 7. Balletje naar links, balletje naar rechts en terug. Geen diepte en tempo eruit. Dat is makkelijk te verdedigen en dat kennen wij nu ook wel. Laatste tijd wordt er veel te weinig kansen afgedwongen en gescoord.

 8. Wat een troosteloze sfeer. Lijkt wel SC Heerenveen: vooral gezelligheidspubliek en een Thialf-achtig ‘wat hebben we het leuk met z’n allen’ sfeertje. Bah.

 9. Wanneer vervangt Jans die Benson nu eens. Wat een waardeloze speler. Haal die spits van excelsior 31 maar direct ipv volgend seizoen.

 10. Alles is toch zo duidelijk als het maar kan:

  Verklaring betreffende de 11 wedstrijden waarvan slechts 1 overwinning …?
  :
  YOUNESS MOHKTAR , absentie.

  Verklaring tweede helft competitie , afglijden naar het rechterrijtje en
  in mogelijk degradatiegevaar …?
  :
  DYRALL LACHMAN , absent.

  Oorzaak : De 2 -TWEE !!- transferwindows in 1 lopend seizoen .

  Buitengewoon ongewenst en het toppunt van competitie vervalsing …l

  K N V B, wat een prutsers !!!!!!!!!

  Hengelen we nog een soort Klich binnen in januari …
  denk het niet 🙁

  De clubs die het goed in orde hadden worden leeg gelepeld
  Bah , wat een wereld. Money , Money, Money , bah.

 11. Bijna volledig met Wimpie eens, maar de absentie van Jesper Drost deed zich zwaarder gelden dan die van Mokthar.
  Drost is een sterke aanjager, waardoor Mokthar heerlijk kon excelleren.
  Geef Jesper een paar wedstrijden de kans om terug in ritme te komen en de zeges zullen zich weer aaneen gaan rijgen.

  Berry Powel erbij en Europees voetbal lonkt! 😀

  AMF

 12. Bericht door Arend Janssen, op 1 december 2013 om 10:22
  Balletje naar links, balletje naar rechts en terug. Geen diepte en tempo eruit. Dat is makkelijk te verdedigen en dat kennen wij nu ook wel. Laatste tijd wordt er veel te weinig kansen afgedwongen en gescoord.

  “De laatste tijd” ? Ik kom om die reden al 4 seizoenen niet meer. In slaap vallen doe ik toch echt liever thuis op de bank.

 13. hahaha, die Hennie, dan heb je toch echt iets gemist de laatste jaren. Je hebt het dan zelfs over het kampioensjaar. Dan heb je geen tv gekeken, geen kranten gelezen (zelfs internationaal) en waarschijnlijk diep weggedoken onder je steen gezeten. Kruip maar weer terug, op jou misplaatste commentaar zit helemaal niemand te wachten!!

 14. Oef. Wat haal je er toch allemaal bij jongen?

  Zelfs de meeste samenvattingen zijn tegenwoordig tenenkrommend. Vroeger ging ik er voor zitten, dat doe ik nu nog steeds, alleen nu op lekker op het toilet.

  Ja zelfs de meeste wedstrijden van het (Pre-) kampioensjaar waren van een slakketempo. 2 Spelers zag je lopen. Eentje met de bal en eentje zonder, die hem probeert af te pakken. Dat kan je toch niet ontkennen?

 15. Nee, sorry. Er klopt niets van je verhaal. Lekker onder je steen kruipen weer. Kom in mei nog ff terug in de maatschappij…

 16. Kunnen we niet meer genieten van de positie waar we staan en het voetbal wat er gespeeld wordt?

  Ik vind het ook jammer dat er niet gewonnen werd maar we zijn wel weer een punt uitgelopen op andere degradatiekandidaten.

  Bovendien ben ik tevreden over de manier waarop er gevoetbald wordt, als de punten bij elkaar gescharreld moeten worden zoals RKC speelt dan pas is er een reden tot ontevredenheid.

 17. Kunnen we niet meer genieten van de positie waar we staan en het voetbal wat er gespeeld wordt?

  Ik vind het ook jammer dat er niet gewonnen werd maar we zijn wel weer een punt uitgelopen op andere degradatiekandidaten.

  Bovendien ben ik tevreden over de manier waarop er gevoetbald wordt, als de punten bij elkaar gescharreld moeten worden zoals RKC speelt dan pas is er een reden tot ontevredenheid.

  Ik had het niet beter kunnen zeggen. Bedankt!

Reacties zijn gesloten.