Schaatsactiviteiten op het Rodetorenplein

Zwolle – Niet alleen het IJsbeelden Festival gaat zaterdag 7 december open, ook de IJsbaan op het Rodetorenplein gaat dan in bedrijf. De overdekte IJsbaan, die behoort tot de landelijke IJSTIJD!-banen, is geopend van zaterdag 7 december 2013 tot en met zondag 26 januari 2014.

schaatsbaan_rodetorenplein.jpg

De IJsbaan is een stuk groter dan de afgelopen twee jaar en overdekt. Dat betekent niet alleen dat je lekker droog kunt schaatsen op het ijs, maar ook dat er meer ruimte is om achtjes te draaien, korte sprintjes te trekken, de puck over te spelen, achter een bal aan te schaatsen of met bezems het ijs gladder te maken voor een potje curling. Kortom: oer-Hollands plezier voor jong en oud! Kom je voor het IJsbeelden Festival en lijkt het je wat om even de ijzers onder te binden, dan is er geen man overboord. Bij de IJsbaan zijn schaatsen in alle maten te huren. Dus ook als je geen schaatsen mee hebt, kun je toch het ijs op om te zwieren, te zwaaien en plezier te maken.

Schoolschaatsen!
Als uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid organiseert SportService Zwolle dit jaar Schoolschaatsen! op de ijsbaan bij het Rode Torenplein. Vanaf 7 december kunnen kinderen van groep 5 t/m 8 van de Zwolse basisscholen vijf weken lang kennismaken met de schaatssport. SportService Zwolle biedt de scholen clinics aan i.s.m. studenten van Landstede. 
IJSTIJD!-baan
Deze ijsbaan behoort tot de landelijke IJSTIJD!-banen. Dit betekent dat Barbara de Loor langskomt met de KPN Junior Schaatsclub en de ERU Prestige Icehockey Tour een demonstratie en clinic ijshockey geeft. Daarnaast klinkt de exclusieve IJSTIJD! playlist van Sky Radio door de speakers op en rondom de baan. 
IJSTIJD!-Winterspelen
De winter van 2014 is een bijzondere. In februari zijn immers de Olympische Winterspelen. Onze topschaatsers gaan dan voor goud in Sotsji. Hoe cool is het om zelf eens mee te doen aan Winterspelen? Dat kan dit jaar! Op alle 22 IJSTIJD!-banen in Nederland en dus ook in Zwolle worden de voorrondes van de IJSTIJD!-Winterspelen georganiseerd. Alle banen vaardigen één team af voor de landelijke IJSTIJD!-Winterspelen die begin februari plaatsvinden op de coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam. SportService Zwolle is daarom op zoek naar jongens en meisjes die de schaatsequipe van Zwolle willen vertegenwoordigen. Lijkt het jou leuk om een keer deel te nemen aan de Winterspelen-variant van Nederland? In de periode van 6 tot en met 24 januari houdt SportService Zwolle een aantal kwalificatierondes om enthousiaste schaatsers te selecteren. 
Houd www.sportservicezwolle.nl in de gaten om je op te geven!
Over IJSTIJD!
IJSTIJD! Schaatsen in jouw buurt is een initiatief van de KNSB in samenwerking met KPN, ERU en mediapartner Sky Radio. Sinds half november tot en met begin januari vormen 22 tijdelijke kunstijsbanen in dorps- en stadscentra door het hele land IJSTIJD!. Deze tijdelijke kunstijsbanen garanderen schaats- en ijsplezier voor jong en oud dicht bij huis, ongeacht het weer. Daarnaast is het heerlijk opwarmen in de gezellige horeca met warme drankjes en winterse hapjes. Kijk voor alle landelijke activiteiten op schaatsen.nl/ijstijd.
Entreeprijzen IJsbaan:
Twee uur schaatsen € 3,-
Huur van schaatsen € 3,-
Deze prijzen gelden voor alle leeftijden.
Openingstijden IJsbaan:
Zaterdag 7 december 2013 tot en met zondag 26 januari 2014
Maandag 10.00 – 17.00 uur
Dinsdag 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 10.00 – 21.00 uur
Vrijdag 10.00 – 17.00 uur
Zaterdag 10.00 – 21.00 uur
Zondag 10.00 – 17.00 uur

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

5 gedachten over “Schaatsactiviteiten op het Rodetorenplein”

Reacties zijn gesloten.