Stichting helpt arme Roma gezinnen in Oekraïne

Zwolle-  De Roma zigeuners in Oekraïne hebben het niet makkelijk. Met de aanhoudende crisis gaan veel arme Roma gezinnen een onzekere en koude winter tegemoet. Stichting Oekraïne Projecten Hattem/Zwolle wil graag de Roma in het dorp Barkaszó helpen.

 

De Oekraïense stichting Armenhulp heeft goed contact met Ferry,de leider van het zigeurnerkamp. Samen met hem kunnen de armste gezinnen van het kamp worden geïnventariseerd en ondersteund met een voedselpakket. Met een voedselpakket van ongeveer €70,- kunnen de gezinnen de twee koudste maanden van de winter doorkomen. Door meerdere keren een bezoek te brengen, kunnen de levensomstandigheden van de mensen goed worden gevolgd en wordt het voedsel verspreid over de winter aangeboden.

Kerstbroden en Wintermarkt

U kunt de gezinnen in Oekraïne helpen door via de website www.oekraine-projecten.nl  een heerlijk kerstbrood te bestellen. Dit kan al vanaf € 5,-. Het brood  wordt op 21/23 december thuis bezorgd. Per brood gaat € 2,- rechtstreeks naar het project. Ook staat Stichting Oekraine Projecten 13 december op de Wintermarkt in het centrum van Hattem met een mix van vintage en kerst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)