WVF speelt gelijk bij DOS Kampen

Zwolle – Onder het oog van een flink aantal toeschouwers werd zaterdagmiddag bij DOS Kampen – VV WVF afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Fikkert uit Hellendoorn.

Het was WVF dat direct het initiatief nam en de bal veelvuldig rondspeelde. Onze jongens wisten de tegenstanders op hun helft vast te zetten en er kwamen ook enkele kansen via een vrije trap van Rob Meijerink, een aktie van Jeroen van Brummen, een kopbal van Dion Reijnen en Hessel Berends, die ternauwernood miste. Het duurde tot de 12e minuut dat DOS de eerste aanval opzette waarbij men over de middellijn kwam! Nadat een vrije trap geen problemen opleverde voor Mike te Wiele was het een goed doorzettende  van Warven die zijn aktie besloot met een schuiver die op de paal belandde. Het spel kwam vervolgens in evenwicht.

Het was Marc Peppelenbos die het doel wist te vinden in de 25e minuut na prima voorbereidend werk van Jeroen van Brummen. Krap 5 minuten daarna was het Rob Meijerink die een solo inzette maar werd gestuit door Diender. De vrije trap van Richard Bouwmeester werd met moeite verwerkt tot corner.  Rob Meijerink was aangeslagen en voor hem kwam nog voor de rust Lennart Bril. Een scherpe vrije trap van DOS bracht uit het niets de gelijkmaker voor de Kampenaren via het hoofd van van Bruggen.Op slag van rust leek DOS zelfs op voorsprong te komen na een harde voorzet vanaf rechts waar Mike gelukkig net genoeg kon pareren.

Na de thee was het Jeroen van Brummen die met een goede kopbal  de Kamper goalie op de proef stelde. DOS probeerde met snelle ballen over de vleugels gevaar te stichten en met hun harde voorzetten kwam er  inderdaad gevaar. Marthijn van de Steege bracht Mike bijna in verlegenheid toen hij een voorzet verkeerd raakte. Gelukkig leverde dit geen doelpunt op. Het tempo lag hoger in de tweede helft en beide ploegen namen meer  risico’s . Het spelpeil werd er door slordigheden  niet beter op. De lichtinstallatie was hier mogelijk ook debet aan? Toch was het WVF dat geleidelijk weer meer spelaandeel  opeiste. Het middenveld met Bouwhuis en Bouwmeester werd dominanter. Enkele mooie combinaties via Richard Bouwmeester en Hessel  Berends leverde niets op.

DOS deed venijnig wat terug via een inzet in de korte hoek en een kopbal,  die Mike beide prima verwerkte. Robert Jan Stals werd gewisseld en voor hem kwam Hans Kamping. Michel Koning kwam kort daarna voor Hessel  Berends. WVF leek meer te gaan afdwingen en was weer in staat de Kampenaren onder druk te zetten. Inzetten van de ijverige Lennart Bril, Richard Bouwmeester bleken  een voorbode van enkele 100% kansen.  Eerst was het Marc Peppelenbos die zijn inzet naast zag gaan, nadat de keeper een inzet van Jeroen van Brummen had gekeerd. Vervolgens was het Hans Kamping die zich inschakelde in de aanvalsopbouw met Jeroen en als eindstation Lennart Bril, die van dichtbij overschoot.  De laatste aanval bracht helaas ook geen doelpunt voor hem, toen hij het eindstation was van een combinatie van Hans Kamping, Marc Peppelenbos en Richard Bouwmeester.

Het was jammer dat de ploeg zich in de slotfase niet beloonde met 3 punten, maar die moeten dan maar binnengehaald worden volgende week thuis tegen Sparta  Enschede, als laatste wedstrijd voor de winterstop. Kort en goed: een mooie positie halverwege het seizoen ligt in het verschiet.

Karakteristieken:

DOS Kampen – WVF  1-1(1-1).
score verloop:    25  Marc Peppelenbos 0-1,  39 van Bruggen 1-1

Gele kaart: DOS Kampen  Lenhard de Velde en Emiel Diender

Toeschouwers: 250

Scheidsrechter: dhr Fikkert

Opstelling WVF: Mike te Wiele, Dion Reijnen , Marthijn van der Steege, Sybren Poppen, Robert Jan Stals, (Hans Kamping),Jeroen van Brummen , Rob Meijerink (Lennart Bril), Mark Peppelenbos,  Richard Bouwmeester,  Bas Bouwhuis, Hessel Berends (Michel Koning).

Opstelling DOS Kampen:  de Vries, Snippe, van Bruggen (Krijn),Vespigani, Bastiaan, Wellenberg,(Aybek), de velde, Kabboord, van Warven, Schuur (Winters), Diender

Door: B. Kamerman

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)