Handbaldames winnen van Overwetering

Zwolle – Op zaterdagavond 7 december stond de uitwedstrijd tegen Overwetering Dames 1 op het programma. Na het verlies van de bekerfinale vorig seizoen tegen Overwetering, waren de dames van Zwolle gebrand om revanche te nemen. Overwetering kent een goede start van het seizoen, met 5x winst uit 7 wedstrijden. SV Zwolle daarentegen heeft slechts 4 wedstrijden gespeeld, waarvan er 2 werden gewonnen.

 

De dames van Zwolle begonnen geconcentreerd aan de wedstrijd, en kwamen op 0-1 voorsprong door een doelpunt van Nienke. Vervolgens ging het constant gelijk op, waarbij Zwolle aan de goede kant van de score bleef. Gelukkig was Nienke goed op schot, en maakte de eerste 4 doelpunten. Door de offensieve dekking van Overwetering kreeg Miranda veel ruimte, en maakte met de 3-5 haar eerste doelpunt van de wedstrijd. Later zouden er nog 6 volgen, waardoor ze met in totaal 7 doelpunten topscorer van de wedstrijd werd!

De dames van Zwolle stonden als één blok te verdedigen en waren gebrand op de snelle tegenaanval, maar ook de dames van Overwetering wilden hun snelle spelletje spelen. Zwolle kon natuurlijk niet elke aanval van Overwetering onderbreken, maar gelukkig hebben ze altijd Taylor nog achter zich staan, die een geweldige wedstrijd stond te keepen. De ruststand van de wedstrijd was 12-13 in het voordeel van SV Zwolle.

 

Het fluitsignaal na de rust klonk, en de eerste aanval van Overwetering werd onderbroken door Zwolle. Zwolle kon hierdoor het eerste doelpunt maken en kwam weer op 2 doelpunten voorsprong. Vervolgens scoorde Overwetering 2x en was de stand weer gelijk. Gelukkig bleven de dames van Zwolle geconcentreerd hun eigen spelletje spelen en konden daarom steeds op een voorsprong komen. De dekking bleef goed staan, en er werden mooie aanvallen opgezet. Mariska kwam hierdoor goed tot scoren, en speelde een belangrijke rol in de wedstrijd. Met nog een paar minuten op de klok was de stand 20-22, Overwetering scoorde en kwam tot 1 doelpunt verschil. De dames van Zwolle hielden de bal in het spel en Despina wist nog het laatste doelpunt te scoren voor Zwolle. Eindstand van de wedstrijd: 21-23.

 

Trainer/coach Lambert Bouwman gaf in de kleedkamer aan dat we stuk voor stuk hadden gevochten, dat we hebben laten zien wat we konden, en dat we nog steeds aan het groeien zijn als team!

 

De volgende wedstrijd die op het programma staat is de inhaalwedstrijd tegen HHZD uit Heino, aanstaande dinsdag 10 december om 20.15u in de CALO hal.

 

Doelpunten: Miranda 7 – Mariska 5 – Nienke 5 – Jessica 3 – Despina 2 – Sanne 1

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)