Zwolse Amnesty Schrijfmarathon

Zwolle – Op de Dag van de Mensenrechten doen mensen van over de hele wereld mee met Amnesty’s Schrijfmarathon. Zo ook Amnesty groep Zwolle.

Op dinsdag 10 december in de Lutherse Kerk van 10.00 tot 22.00 uur worden er brieven geschreven voor zes verschillende casus, zoals voor Hakan Yaman uit Turkije, die mishandeld werd door de politie en voor Miriam López uit Mexico, die werd gemarteld door Mexicaanse militairen. Om 16.00 uur is er een persmoment, want dan nemen de directeuren van de Lutherse Kerk, Theater Odeon De Spiegel en Filmtheater Fraterhuis de pen ten hand. Naast de schrijfmarathon staan ook restaurants en eetcafés stil bij de Dag van de Mensenrechten. Op veel plekken in Zwolle branden zij kaarsjes om diens gasten te laten zien wat voor een bijzondere dag het is.

De groep Amnesty Zwolle roept het publiek op om ook in de Lutherse Kerk te komen schrijven om met zijn allen zoveel mogelijk aandacht te vragen voor Mensenrechten en de specifiek voor de zes verschillende cases. Er wordt gezorgd voor briefpapier, pennen en voorbeeldletters. De opdracht  is om in de Lutherse Kerk de pen 12 uur lang schrijvende te houden en zoveel als mogelijk brieven te verzenden. Er staan collecte bussen klaar voor een bijdrage in de portokosten.

Amnesty International (London) roept op een Schrijfmarathon mondiaal te organiseren voor de Dag van de Mesenrechten. 77 landen gaan er aan meedoen. Jaarlijks wordt er wereld wijd op 10 december de Dag van de Mensenrechten gevierd. Kort na de Tweede Wereldoorlog is deze datum verkozen door de Verenigde Naties ter viering van het feit dat er op 10 december 1948 de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens werd aangenomen. Want de gruwelen die toen waren begaan, wilde men nooit meer meemaken. Toch zijn er vandaag de dag nog verschrikkelijke misstanden tegen de menselijkheid. Om bewustwording te creëren voor het belang van Mensenrechten en op te komen voor hen die dat nodig hebben, wordt er in de Lutherse Kerk een Zwolse Schrijfmarathon gehouden. Want gebleken is dat briefschrijven nog steeds veel effect heeft op autoriteiten en diegenen die hiermee gesteund worden. In de Nederlandse schrijfactie wordt aandacht gevraagd voor zes verschillende cases, in Mexico, Turkije, Cambodia, Rusland, Nigeria en Saudi-Arabië.  

Meer informatie over deze actie is te vinden op www.zwolle.amnesty.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)